Tema u fokusu

Zoo Centar planira otvoriti pet shop sa veterinarskom apotekom na Dobrinji


Pandemija je zadala težak udarac svjetskoj ekonomiji, što je rezultiralo otežanim uvozom i nabavkom robe sa većim cijenama. Ove probleme osjetili su i u Zoo Centru Sarajevo, gdje se trude da ipak zadrže stare cijene i bogatu ponudu hrane i opreme za ljubimce. Kako je za Poslovne novine kazao Haris Šukman iz Zoo Centra, novim uslovima poslovanja prilagodili su se poštujući sve mjere svjetske zdravstvene organizacije kako bi zaštitili kupce i radnike i nastavili pružati tradicionalno vrhunsku uslugu.

Trudimo se kupcima ponuditi, prije svega, vrhunsku uslugu, savjete, prijatnu atmosferu i naravno jako kvalitetnu hranu i opremu svjetski poznatih brendova. Trenutno su naši proizvodi i usluge dostupni u tri poslovnice, a u pripremi je još jedna na Dobrinji“, kazao je Šukman, te istakao kako su firmu osnovali davne 1999. godine, iz ljubavi prema životinjama.

Put razvoja, dodaje, nije bio lak, ali su se održali zahvaljujući ljubavi prema onome što rade. I kupci su to prepoznali, što pokazuju svojom podrškom svih ovih godina.

Na početku smo imali mali pet shop na Grbavici, a kasnije smo otvorili i veterinarsku apoteku, te još dvije nove poslovnice u SCC-u i na Otoci, gdje također imamo i veterinarske apoteke. Pratimo tržište i nudimo ono što je potrebno. Najviše se prodaje hrana, jer je to svakodnevna potreba ljubimaca, a ostali proizvodi se prodaju u skladu sa potrebom vlasnika i ljubimca“, istakao je Šukman.

 

Tokom pandemije, potvrdio je, veliki broj ljudi odlučio je da nabavi nekog ljubimca, a najčešće su to bili psi i mačke.

Kako vrijeme odmiče, imamo stalno nove kupce, a stari nam se uvijek rado vraćaju. Dajemo sve od sebe da pratimo potrebe tržišta i pružamo samo ono što naši kupci zaslužuju, a to su kvalitetna usluga i proizvodi“, kaže Šukman.

U narednom periodu u planu imaju otvaranje još jednog pet shopa sa veterinarskom apotekom, i to u sarajevskom naselju Dobrinja, te su zbog toga proširili i svoj tim, kako bi nova radnja imala obučen i stručan kadar koji će moći odgovoriti potrebama kupaca.

Sva naša ponuda je dostupna i preko web shopa www.zoocentar.com, sa dostavom u cijeloj BiH, tako da trenutno nemamo potrebu da se širimo i u druge gradove naše zemlje, ali ukoliko se ukaže potreba ne bježimo od toga. Kada su u pitanju novi proizvodi, pratimo tržište i trendove i nastojimo da vlasnici imaju dostupnu ponudu za svoje ljubimce kod nas, kao i svugdje u svijetu“, poručio je.

Zoo Centar sastoji se od tri poslovnice i veleprodaje, a trenutno ima 30 radnika. Na svoj rad, ali i vjernost kupaca veoma su ponosni, a upravo podrška koju dobijaju od kupaca, daje im vjetar u leđa, snagu i volju, ali i odgovornost da održe nivo usluge koju pružaju.

Piše: Minela Pamuk