Novosti

Predviđanja koje se očekuju na tržištu kriptovaluta u 2021. godini


Nema više sumnje da se svijet finansija razvija oko nove tehnologije, no, na tržištu kriptovaluta svaki dan je nepredvidiv zbog čega je to tržište puno rizika.

Da su kriptovalute nevjerovatno tržište gigantskih razmjera pokazuje ukupna vrijednost svih kriptovaluta koja je 16. jula 2021. godine bila veća od 1,3 triliona dolara.

Svima je postalo poznato da je kriptovaluta digitalna valuta koja se može koristiti za kupovinu robe i usluga, ali koristi i onlajn sisteme s jakom kriptografijom za osiguravanje mrežnih transakcija. CoinMarketCap, poznato veb mjesto za istraživanje tržišta, pokazuje kako se trenutno javno trguje više od 10.000 različitih kriptovaluta, piše Večernji list.

Kriptovalute su širom svijeta pozdravljane kao budućnost finansija, ali nestabilnost ceijna koja okružuje ove digitalne ponude još ih čini rizičnim ulaganjima. No, što su ulaganja rizičnija, to je u slučaju uspjeha njihova isplativost veća. U 2021. godini bitkoin i dalje ima najvišu tržišnu vrijednost koja prelazi 32.000 dolara, a odmah nakon njega slijedi Ethereum (ethereum) s vrijednošću od 2.000 dolara koja i dalje neprekidno raste. Nakon njih idu tether, binance coin, cardano, polkadot i mnoge druge kriptovalute.

Svaka od navedenih ima dnevne fluktuacije u svojim vrijednostima, zbog čega mnogi oklijevaju prilikom donošenja konačne odluke o ulaganju. Iz tog razloga u nastavku su pet predikcija koje se očekuju na tržištu kriptovaluta u 2021. godini.