Novosti

Najveća biznis konferencija dijaspore 11. augusta u Sarajevu


Udruženje Restart i USAID projekat Diaspora Invest i ove godine organizuju Reconnect, najveći poslovni skup bh. dijaspore u Sarajevu, koji će biti održan u Zemaljskom muzeju Bosne i Hercegovine 11. avgusta od 20.00 sati.

Direktorica Restarta Emina Zahirović Pintarić izjavila je da su ove godine njihovi sagovornici i sagovornice Erna Šošević (Bizbook.ba), Jasmin Marić (OLX), Edin Halilović (Lilium), Irma Ćosić (Argerr), Tia Karić, Lamija Brkić i Sabina Halilović.

– Razgovaramo o razvoju inovativnih poslovnih ideja u Bosni i Hercegovini, o prilikama za nove generacije dijaspore u našoj zemlji, programima stažiranja, povezivanja i podrške koji su realizovani zahvaljujući uvezivanju sa iseljeništvom. Sve u svemu, obećavamo da će i ove godine Reconnect okupiti poslovnu zajednicu i otvoriti neke nove mogućnosti za saradnju i partnerstva – poručila je Zahirović Pintarić.

Registracija za konferenciju Reconnect je slobodna na LINKU i gosti su pozvani da izvrše registraciju čim prije zbog ograničenja vezanih za mjere zaštite od pandemije COVID-19.

– Nakon što smo se prošle godine povezivali linkom sa dijasporom širom svijeta, ovim okupljanjem u Zemaljskom muzeju želimo poručiti da se ekonomija oporavlja, da društvo gradi nove veze i da kao zemlja imamo šta ponuditi svijetu. Reconnect je kroz sve ove godine rada, u partnerstvu sa USAID projektom Diaspora Invest podigao svijest javnosti o važnosti uloge dijaspore u ekonomskom rastu BiH. Važno je da sada predstavimo te rezultate, pokažemo šta su još mogućnosti i na čemu treba raditi u budućnosti – zaključila je Zahirović Pintarić, saopćeno je iz USAID projekta Diaspora Invest.