Novosti

RS odobrila isplatu 1,5 miliona KM za prevoznike u drumskom saobraćaju


Upravni odbor Kompenzacionog fonda odobrio je isplatu 1.493.801 KM pomoći za 78 privrednih subjekata u oblasti prevoza lica u drumskom saobraćaju za saniranje finansijskog gubitka zbog posljedica pandemije virusa korona.

Isplata će biti vršena na osnovu pojedinačnih rješenja koje je za svakog poslovnog subjekta i preduzetnika donijelo Ministarstvo saobraćaja i veza Republike Srpske, saopšteno je iz Biroa Vlade Srpske za odnose s javnošću.

U saopoštenju je navedeno da se Upravni odbor Kompenzacionog fonda, na jučerašnjoj telefonskoj sjednici, upoznao o informaciji o privrednim subjektima koji u skladu sa Uredbom o postupku dodjele sredstava privrednim subjektima u oblasti prevoza lica u drumskom saobraćaju za saniranje finansijskog gubitka zbog posljedica pandemije virusa korona ostvaruju pravo na finansijsku podršku iz sredstava Kompenzacionog fonda.

Upravni odbor Kompenzacionog fonda se upoznao i o informaciji o pisanim izjavama sa zahtjevom poslovnih subjekata koji ostvaruju pravo na isplatu sredstava za mart, april i maj 2020. godine iz sredstava Fonda solidarnosti za obnovu Republike Srpske i sredstava Kompenzacionog fonda.

U saopštenju je navedeno da je Upravni odbor Kompenzacionog fonda zaključio da su Ministarstvo finansija i Poreska uprava dostavili rješenja po osnovu kojih se poslovnim subjektima i preduzetnicima, odnosno njihovim zaposlenima, a koji ispunjavaju uslove za dodjelu sredstava, odobrava isplata sredstava za mjesece mart, april i maj 2020. godine.

Odobrena je isplata 40.014 KM u svrhu finansijske pomoći za saniranje posljedica izazvanih virusom korona, a koji su naknadno odobreni na osnovu izvršnih rješenja drugostepenog organa.

Isplata će biti vršena na osnovu pojedinačnih rješenja koje je za svakog poslovnog subjekta i preduzetnika donijelo Ministarstvo finansija, odnosno Poreska uprava Republike Srpske.