Crnogorski ekskluzivni rizorti uspješno poslovali

Crnogorski ekskluzivni rizorti uspješno poslovali

Tokom špica sezone svi crnogorski rizorti – Portonovi, Porto Montenegro i Luštica Bay su popunjeni. Neki su čak prevazišli očekivanja i poslovali bolje nego 2019. godine. Očekuju i dobru postsezonu, jer imaju rezervacije, samo ako epidemiološka situacija dozvoli.

Tako je Regent Porto Montenegro za većinu termina u julu i avgusta potpuno zaustavio prodaju zbog 100 posto popunjenosti, kazala je Pobjedi Elena Ljiljanić PR & Marketing Manager ovog hotela.

Ne kriju zadovoljstvo učinkom i realizacijom poslovnih rezultata.

– Ostvarili smo 90 posto rezultata iz 2019. godine dok smo špic sezone prevazišli sa osam posto više prihoda nego u julu 2019. te 29 posto više rezervacija. Navedeni rezultati su refleksija trenutnog stanja i vjerujemo da će do kraja godine rezultati prevazići brojke iz 2019. godine – ocijenila je Ljiljanić.

Većina gostiju koji su boravili u hotelu Regent Porto Montenegro ovog ljeta dolazi iz Rusije, Ukrajine i zemalja regiona iz kojih bilježe veće brojke nego što je to bio slučaj u ranijim sezonama.

– Prisutni su i britanski i američki gosti, međutim većem broju dolazaka se radujemo u septembru i oktobru, obzirom da ova klijentela tradicionalno bira hotel Regent kao jedan od pet luksuznih hotela na istočnoj obali Jadrana kojem poklanjaju svoje povjerenje – kazala je Ljiljanić.

Očekuju uspješnu postezonu takođe.

– Shodno parametrima i najavama koje sad u ovom trenutku imamo, očekujemo uspješnu post sezonu. Međutim, uspjeh pozne sezone zavisi od niza faktora poput: regulativa koje se odnose na putovanja u zemlji i inostranstvu, dostupnih avio-linija te razmjere kovid-19 pandemije u zemlji i shodno tome percepciji medija i naše ciljne grupe o putovanju u Crnu Goru – ocjenjuje Ljiljanić.

Eksterna saradnica za marketing i komunikacije Portonovog Adrijana Husić potvrđuje da je špic sezone i u ovom rizortu veoma uspješan.

– Tokom špica sezone, kapaciteti za iznajmljivanje u Portonovom, svih 50 apartmana, kao i prvi evropski One&Only rizort potpuno su popunjeni, sa rezervacijama sve do kraja septembra. Osim toga, svakog dana brojni gosti posjećuju Portonovi. Ovo je veliki uspjeh, naročito imajući u vidu kovid-19 godinu koja je uveliko uticala na sektor ugostiteljstva – kazala je Husić dodajući da su očekivali dobru sezonu, ali da su brojke premašile njihova očekivanja.

Kada uporede sa rekordnom 2019. godinom tvrdi da su negdje na tom nivou.

– Osim toga, u poređenju sa 2019. godinom, Portonovi je sada u potpunosti operativan, a prvi evropski One&Only rizort u funkciji kao i brojne radnje i restorani ovdje. Brojke su ove godine dobre, i radujemo se 2022. godini kada ćemo moći ugostiti više ljudi i organizovati događanja – smatra Husić.

Sretni su, kaže, što u Portonovom dolaze gosti iz cijelog svijeta, uključujući i daleke destinacije poput SAD-a.

– Ove sezone imamo najviše gostiju koji dolaze iz regiona, kao i iz Ukrajine. Ova je godina takođe zanimljiva, jer smo imali neka nova tržišta kao što je Kazahstan, koji je otkrio Crnu Goru kao svoju destinaciju. Imamo i neke goste iz zapadne Evrope, no njih je manje, što je očekivano i prvenstveno pod utjicajem ograničenja putovanja – ističe Husić.

Nadaju se, kaže, da će lijepo vrijeme, zajedno sa kovid-19 situacijom, omogućiti produženu sezonu i da će još više gostiju uživati u Portonovom koji ostaje otvoren 365 dana u godini.

– Imamo mnogo sadržaja koji mogu zadovoljiti očekivanja i potrebe gostiju. Portonovi retail-miks zajedno sa ponudama za iznajmljivanje stanova osigurava da gosti mogu da provedu ugodno vrijeme s nama. Paralelno, pomno pratimo situaciju sa kovid-19 i naše će aktivnosti biti organizovane imajući to na umu, kao i mjerama koje će biti na snazi – kazala je Husić.

I u Hotelu The Chedi Lustica Bay su zadovoljni i kako tvrdi njihov PR Dragana Bećirović popunjen je gotovo sve vrijeme.

– Naši rezultati do sada su veći za oko 30 posto u poređenju sa 2019. godinom – ističe Bećirović.

A, većina gostiju dolazi im sa našeg regionalnog tržišta, a prednjači Srbija. Međutim, imaju goste i iz Ukrajine, Rusije, Kazahstana, Švajcarske, Njemačke, Velike Britanije…

Spremni su i za postezonu.

– Kao i prošle godine, koncentrisat ćemo se na naše lokalno i regionalno tržište, nudeći više aktivnosti i događaja kako bismo obogatili boravak gostiju u našem hotelu. Hotel će ostati otvoren tokom cijele godine, a u zavisnosti od situacije sa kovid-19, nadamo se da ćemo nastaviti sa dobrim rezultatima – poručila je Bećirović.

Najnoviji tekstovi

Pin It on Pinterest

Share This

Share!

Podjeli ovaj sadržaj sa prijateljima.