Novosti

YimoR iz Domaljevca otvorio pet novih prodavnica u 2021.


Jedna je od prvih privatnih veletrgovinskih firmi u BiH, YimoR, koja je osnovana je u Domaljevcu kod Šamca prije više od 30 godina, konstantno širi svoju maloprodajunu mrežu.

U ovoj godini su imali otvaranje pet novih objekata, i to jedan u Tešnju, tri u Tuzli, jedan u Zavidovićima i prije nekoliko dana je otvorena prodavnica u Žepču, što je druga poslovnica u ovoj opštini.

– Naše tržište se širi, a samim time i naše poslovanje. Svakim danom rađaju se nove ideje i stvaraju se novi planovi tako da do kraja godine i početkom sljedeće najavljujemo još nekoliko otvaranja – ističe za eKapiju direktorica marketinga u kompaniji YimoR Amra Sinanović Mujić.

Dodaje da trenutno posjeduju veleprodaju i 44 maloprodajna objekta – prodavnice, markete, supermarkete, kao i Trgovačko-poslovni centar veličine 8.200 m2.

– Veleprodaju i maloprodaju smo proširili 2015. godine kada je pokrenut projekat otvaranja novih poslovnica pod nazivom MEGA Diskont koje imaju funkciju diskontera. Ideja se pokazala više nego uspješna i danas firma posjeduje svoje YimoR i MEGA Diskont poslovnice. U 2009. godini firma je zapošljavala 175 radnika, a trenutno je taj broj znatno veći i iznosi više od 500 – pojašnjava nam Sinanović Mujić.

Firma danas broji 25 YimoR i 19 MEGA Diskont maloprodajnih objekata.

– Svakim novim otvaranjem imamo potrebu za novim radnicima, kako u novom objektu, tako i u ostalim sektorima unutar firme. Naša nekada mala zajednica danas je mnogo veća, ali od prvog radnog dana svi novouposleni imaju poseban status. U firmi YimoR se vodi računa o svakom pojedincu, što se dalje preslikava na uspješne poslovne rezultate cijele firme – sa ponosom ističe Sinanović Mujić.

Kako nam objašnjava, prošla i ova godina su bile izazovne. Pandemija je uzdrmala, ali nije poremetila poslovanje firme.

– Kako drugi, tako smo i mi prilagodili svoj privatni i poslovni život novonastaloj situaciji. Pored svih mogućih izazova koje nam je korona donijela, sve planirane aktivnosti su uspješno realizovane.