Novosti

Hidraulika fleks iz Laktaša planira zaposliti još 40 radnika


Kompanija “Hidraulika fleks” u Laktašima je pravi primjer uspješnog poslovanja i razvoja, upravo ulaganjem u nove tehnologije, rekao je ministar privrede i preduzetništva RS Vjekoslav Petričević prilikom posjete tom preduzeću.

On je naveo da je “Hidraulika fleks” jedna od svjetskih kompanija, koja je izvozno orijentisana 100 posto.

Direktor preduzeća “Hidraulika fleks” Milan Bodiroža rekao je da ova kompanija posluje već 17 godina, te da je posljednje tri godine sastavni dio austrijske grupacije, kao i da ima veliki potencijal za širenje posla i zapošljavanje novih radnika.

– Nastavljamo sa razvojem i investicijama u obradi metala, te nam je plan da širimo proizvodnju, uvodimo nove savremene tehnologije – rekao je Bodiroža.

On je izrazio zadovoljstvo podrškom koju je Petričević u ime resornog ministarstva iskazao za dalji razvoj i napredak preduzeća.

– Imamo 80 zaposlenih, a u narednih tri godine planiramo zaposliti još 40 radnika. Najveći izazovi u poslovanju su nove tehnologije, koje se usavršavaju iz dana u dan – rekao je Bodiroža.

Načelnik Laktaša Miroslav Bojić rekao je da opština u skladu sa mogućnostima pomaže ovakve kompanije, u smislu određenih olakšica i drugih vidova podrške.

– Trenutno smo u fazi idejnog projektovanja buduće srednje škole, kako bi se bazirala na školovanje kadrova koji su potrebni ovakvim kompanijama – rekao je Bojić.