Novosti

Medeks Prom planira proizvodni pogon u Glamoču


Ministar privrede i preduzetništva Republike Srpske Vjekoslav Petričević rekao je danas da je preduzeće “Medeks-prom” iz Šipova dobar primjer uspješnog poslovanja, zahvaljujući ulaganju u opremu i nove tehnologije.

Petričević je istakao da je razvoj savremenih tehnologija preduslov za razvoj preduzeća, te da resorno ministarstvo već treću godinu pruža podršku u tom pogledu.

“Konstantno ulaganje omogućilo je ovom preduzeću da osvoji nova tržišta, širom Evrope, te je 98 odsto izvozno orijentisano”, rekao je Petričević Srni nakon posjete preduzeću “Medeks-prom”.

Petričević je izrazio podršku ovom, ali i svim drugim preduzećima iz prerađivačke industrije, koji su oslonjeni na izvoz.

“Plan ovog privrednog društva je da se pokrenu proizvodni pogoni u Glamoču, što će biti od velikog značaja kako za stanovništvo sa tog područja, tako i za cjelokupnu privredu”, rekao je Petričević.

On je naveo da je sa upravom preduzeća razgovarao i o mogućnostima za poboljšavanje snabdijevanja drvnim sortimentom.

Preduzeće “Medeks-prom” u Šipovu, osnovano 1991. godine, bavi se proizvodnjom i prodajom rezane građe, podova, elemenata za palete i drugih proizvoda od drveta, objavljeno je na sajtu ovog preduzeća.

Ovo privredno društvo zapošljava 130 radnika u proizvodnji rezane građe i 10 radnika van proizvodnje.

Kao rezultat stalnog ulaganja u proširenje i modernizaciju, preduzeće danas posjeduje pogon za proizvodnju rezane građe, pogon za proizvodnju ogrevnog drveta-cijepanje drva.