Tema u fokusu

Sa PayByLink uslugom EuroExpress brze pošte i Mastercard karticom dostava gratis


Kompanija EuroExpress brza pošta svojim korisnicima na tržištu Bosne i Hercegovine omogućila je jednostavnu i sigurnu uslugu bezgotovinskog plaćanja pomoću PayByLink usluge, a zajedno sa kompanijom Mastercard obezbijedili su i posebne pogodnosti za sve korisnike Mastercard kartica. Naime, ukoliko korisnik EuroExpress brze pošte plaćanje poštarine ili pouzeća obavi online svojom Mastercard karticom oslobođen je troška dostave prilikom sljedeće narudžbe, odnosno biće nagrađen poštarinom gratis.

„PayByLink usluga je vrsta online plaćanja koju smo uveli kao dodatni način plaćanja pouzeća ili same poštarine. PayByLink se može posmatrati kao online POS terminal, a plaćanje se vrši putem interfejsa koji krajnji korisnik dobije putem linka na svoj mobilni telefon. Ova vrsta plaćanja je sigurna i brza, veoma jednostavna za korištenje, te dostupna 24 sata dnevno. Moram da iskoristim priliku i naglasim da nam je veliko zadovoljstvo što smo pioniri u našoj djelatnosti po uvođenju ovakve vrste naplate, te što je kompanija Mastercard prepoznala značaj ovog poduhvata i podržala nas u tome.“, izjavila je ovim povodom menadžer za marketing i komunikacije s korisnicima EuroExpress brza pošte, Sanja Vasilić. Osvrćući se na saradnju sa kompanijom Mastercard, Sanja Vasilić dalje nastavlja „Posebno nam je zadovoljstvo što smo našim korisnicima omogućili i posebnu pogodnost, poštarinu gratis – ukoliko svoja plaćanja obave pomoću bilo koje Mastercard kartice i PayByLink usluge”.

Iz EuroExpress brze pošte dalje poručuju da se plaćanje odvija preko WSPay servisa za kartično plaćanje i WSPayPer platforme koja je prilagođena potrebama klijenata i preko koje će se kreirati pozivi za plaćanje. Plaćanje je moguće svim debitnim i kreditnim Mastercard karticama i vrši se na isti način kao i bilo koje drugo online plaćanje uz primjenu najviših sigurnosnih standarda.

Ova akcija traje tokom mjeseca septembra ili do isteka sredstava, a za više informacija možete posjetiti internet stranicu EuroExpress brze pošte.

Kako se plaća online?

Kada plaćate karticom online, to možete učiniti u nekoliko jednostavnih koraka:

  1. Na stranici za plaćanje unosite samo one podatke koji su zaista neophodni – broj vaše kartice, datum isteka i CVC2 kod sa poleđine kartice. Svi ti podaci su zaštićeni naprednim tehnologijama kao što su Mastercard SecureCode i Mastercard Identity Check, tako da se ne dijele sa trgovcem, već se razmjenjuju samo između Vas i Vaše banke

  2. Ukoliko Vaša banka nudi tu opciju, na stranici za plaćanje će se otvoriti novo polje u koje je potrebno da unesete dodatnu šifru za potvrdu Vašeg identiteta, takozvani OTP kod. Ovo je kod koji će Vam banka poslati automatski putem SMS poruke ili ćete ga generisati u svojoj m-banking aplikaciji

  3. To je to! Svako online kartično plaćanje ostaje zabilježeno na Vašem računu, tako da imate dokaz o plaćanju, koje je ujedno i garancija da možete ostvariti sva svoja potrošačka prava.

Uživajte u sigurnim online plaćanjima uz Mastercard!