Tema u fokusu

Testingelektro je firma koja je osvijetlila Vijećnicu, relej na Humu, kasarnu Jajce


Prilično težak bio je početak ove godine, kao i kraj prošle, za kompaniju Testingelektro iz Sarajeva, međutim, i iz ove situacije izvukli su maksimum, s obzirom na to da su pozitivno završili 2020. godinu. Uspjeli su i ispuniti sve ciljeve koje su sebi bili postavili.

Pretrpjeli smo štetu u finansijskom smislu, ali nadamo se da je ovo sve iza nas i da ćemo se uskoro svi oporaviti od ove situacije. Poredeći 2020. sa ranijim godinama osjetan je bio pad, ali nadamo se da ćemo u narednom periodu ispuniti naša poslovna očekivanja, ukoliko nam to bude dozvoljavala situacija uzrokovana pandemijom. Zadovoljni smo trenutnom situacijom i oporavkom nakon pandemije”, kazao je za Poslovne novine Mirza Berbić, iz kompanije Testingelektro.

Testingelektro, kako je to kazao Berbić, uvijek nastoji dogovoriti nove poslove, pa su tako i tokom pandemije uspijevali izaći na nova tržišta, a uspjeli su i u namjeri da budu i ostanu likvidni i pouzdani za poslovanje.

Trenutno radimo za domaće tržište, na nivou cijele države, ali pokušavamo da se proširimo i na međunarodna tržišta. S obzirom na to da svake godine uradimo niz projekata i na svaki od njih smo ponosni, ipak bih kao najznačajnije projekte na kojima smo do sada radili, izdvojio projekte na održavanju javne rasvjete na području općina Ilidža i Ilijaš, kao i osvjetljavanje gradske Vijećnice, releja na brdu Hum, te kasarne Jajce, zatim radovi na halama firme Express One i Schenker. To su neki od naših posljednjih projekata, a bilo ih je zaista mnogo”, istakao je Berbić.

Za naredni period imaju mnogo planova. Trudit će se da prošire svoje poslovanje, ali i da prošire tim ljudi koji će učestvovati u njihovim projektima. Nadaju se, kaže Berbić, i skorom završetku pandemije kako bi mogli nastaviti raditi tempom koji su imali i prije nje.

Za svoj rad Testingelektro je dobio i priznanje bonitetne pouzdanosti, i na tome su, kaže Berbić, veoma zahvalani.

Zaista se trudimo da održimo to povjerenje koje smo dobili. Mislim da smo svi kao tim zaslužni za dobre rezultate koje postižemo i da smo svi ponosni što smo dio ovakvog tima i ovakve kompanije”, zaključio je Berbić.

Piše: Minela Pamuk