Novosti

Vlada KS će se uključiti u rekonstrukciju sportske sale OŠ Mehmedalija Mak Dizdar


Predsjedavajući Skupštine Kantona Sarajevo Elvedin Okerić i ministrica za odgoj i obrazovanje KS Naida Hota-Muminović posjetili su juče Osnovnu školu Mehmedalija Mak Dizdar, gdje su u toku radovi na rekonstrukcija sportske sale.

Kako je izneseno ovom prilikom, dosadašnje radove na ovoj sali je finansirala Općina Novi Grad, a kako bi radovi do kraja bili kvalitetno urađeni biće potrebna dodatna ulaganja.

Ministrica Hota-Muminović je najavila da će resorno ministarstvo prema Općini uputiti prijedlog da se uključi u projekt i sufinansira potrebne dodatne radove, istaknuto je na sajtu Vlade KS.

– Našim učenicima želimo obezbijediti najbolje standarde i uvjete obrazovanja, tako da je ovo jedan od takvih izazova. Sigurna sam da ćemo na kraju učenicima predati kvalitetno saniranu i adekvatno opremljenu sportsku salu – poručila je ministrica Hota-Muminović.

Predsjedavajući Okerić je najavio kako će potrebna dodatna sredstva obezbijediti Kanton Sarajevo kroz rebalans svog Budžeta.

– Sportska sala nije rekonstruisana od izgradnje škole i sve je u njoj prilično dotrajalo. Zbog toga treba izvršiti obimne i kvalitetene radove. Ovu školu pohađa više od 500 učenika kojima trebamo osigurati najbolje uvjete za nastavu iz predmeta Tjelesni odgoj – poručio je Elvedin Okerić, nakon ovog obilaska.