Novosti

Čapljinska Lasta počela proizvodnju konditora


Tvornica za proizvodnju keksa i vafla Lasta već je počela da radi, a trenutno se provodi testna proizvodnja najpoznatijih slastica te čapljinske tvornice, ali s poboljšanim recepturama i pakiranjima kako bi se zadovoljili najviši standardi kvalitete, potvrdio je Feni predsjednik Uprave Violete, Petar Ćorluka a prenosi portal Grude-online.

– Tvornica Lasta već je krenula s radom, testna proizvodnja je u tijeku. Nismo opterećeni vremenom, testiramo opremu. Zahtjevi su visoki i sve mora biti spremno kako bi izašlo na tržište. Proizvod će bit finalan kad se potvrdi visoki standard kvalitete koji Violeta već ima – kazao je Ćorluka.

Svi radovi, dodao je, odvijaju se prema planiranom rasporedu i naputcima struke – tehnologa, inženjera, konzultanata.

Smatra kako je od velikog značaja da svi nivoi budu ispunjeni, od same organizacije, proizvodnje, tehnologije i kontrole kvalitete kako bi se započeta realizacija odvila u skladu s postavljenim ciljevima.

Ćorluka nije mogao precizirati kad bi se Lastini proizvodi mogli naći na policama dućana, naglasivši kako sve ovisi od uštimavanja novih strojeva.

– Imamo neke garancije od proizvođača, ali oni vrlo često i plate penale zato što kasne i nisu sve uštimali kako treba. No, mogu garantirati da sigurno nećemo pustiti na tržište proizvode dok ne budu ispitani, provjereni i najviše moguće kvalitete jer mi moramo biti konkurentni i kvalitetom i dizajnom i cijenom – istaknuo je.

Marija Tolić, prehrambeni tehnolog u Lastinoj proizvodnji, također je ponovila kako su svi radovi u završnoj fazi i da su krenuli s pečenjem, odnosno testiranjem recepata i proizvoda na strojevima.

Spomenula je i čuvenu lastinu štrudlu i njezine ostale prepoznatljive proizvode, koji će, kako kaže, među prvim izaći na tržište, no s malim promjenama u vidu poboljšanja sirovina i pakiranja.

– Kvaliteta sirovina je sigurno poboljšana, kao i sami proces proizvodnje tako da će i okus biti bolji – ustvrdila je Tolić te najavila i nova pakiranja, biorazgradiva i ekološki prihvatljiva.

Što se tiče ulaganja, tj. troškova obnove, Ćorluka ističe da je u opremu i infrastrukturu Laste ukupno investirano oko 15 mil EUR, naglasivši protom kako je, kako bi se postigla premium linija slastica, tvornica zahtijevala značajna ulaganja.