Novosti

Kinezi zainteresovani za eksploataciju mermera u Novom Travniku


U zgradi Općine Novi Travnik 22. oktobra je održan sastanak predstavnika Općine Novi Travnik na čelu sa načelnikom Stjepanom Dujom i kineske kompanije Kremit na čelu sa predsjednikom kompanije Hao Yong Jing.

Kompanija Kremit predstavila je svoje poslovanje i iskazala veliki interes za eksploataciju arhitektonsko građevinskog kamena – mermera na području općine Novi Travnik, navedeno je na općinskom sajtu.

Načelnik Dujo istaknuo je spremnost Općine Novi Travnik da iziđe u susret svakom potencijalnom investitoru pa i kompaniji Kremit.

– Zaključeno je da će Općina i kompanija Kremit razmijeniti podatke o traženim područjima na kojima bi se obavila istraživanja arhitektonsko građevinskog kamena-mermera i da će se učiniti sve sukladno zakonskoj regulativi da se pomogne da kompanija dođe i posluje na području općine Novi Travnik – stoji na sajtu Općine.

Predsjednik kompanije Kremit Hao Yong Jing istakao je namjeru da ukoliko dođe do eksploatacije mermera na području novotravničke općine, da će kompanija otvoriti i prerađivačke kapacitete za kamen na području općine i uposliti znatan broj ljudi.