Tema u fokusu

Prvi B2B susret „Kluba 100“: Poslovni lideri prebrodili izazove kriznog upravljanja i razmijenili iskustva


Po prvi put u Sarajevu održan je B2B susret „Kluba 100“, koji je u Hotelu Hills, okupio vlasnike i menadžere privrednih subjekata koji ostvaruju uspješne rezultate poslovanja.

Poslovne novine u suradnji sa analitičkim partnerom bonitetnom kućom LRC, nastavljajući tradiciju umrežavaja privrednika i ovaj put su im omogućile da podijele dobre prakse i dobiju nova znanja i informacije na tržištu. Cilj je bio po prvi put uvezati privrednike sa dva projekta:  „100 najvećih u BiH“ i „Pouzdanost 2021“, koji će zajedno kroz nove poslovne konekcije i dogovore o saradnji doprinijeti ekonomskom razvoju Bosne i Hercegovine.

Mogućnosti institucionalne podrške za privrednike predstavio je predsjednik Vanjskotrgvoinske komore BiH, kao i predstavnici entitetskih komora: Privredne komore Federacije BiH i Privredne komore Republike Srpske.

Ovo je bila i prilika da se ispriča kako su poslovni lideri iskoristili priliku i prebrodili izazove kriznog upravljanja, u šta su investirali i kako je kriza pozitivno uticala na njihov biznis, pod sloganom „Magic of Innovation“.

Kako su zadržali lidersku poziciju u svojoj branši, moglo se čuti tokom prezentacije kompanije EuroExpress d.o.o. iz Banja Luke, koja je ekskluzivni partner projekta „100 najvećih u BiH“. A kako ističu ključno je svakodnevno ulagati u poboljšanje poslovanja i pratiti trendove.

Nakon toga uslijedilo je predstavljanje ostalih učensika koji su istakli koje će poslovne ciljeve ostvariti do kraja ove godine, a najavili su i investicije u sljedećoj godini kao i nova zapošljavanja.

Ovo je bila prilika da se direktorima kompanija koje imaju visoku ocjenu boniteta 4 i 5 dodijele certifikati koji to potvrđuju, a to su: Zira RS Elektronic iz Sarajeva,  Eurokatalizator iz Gradačca, Team CNC iz Kalesije. Ove kompanije su i u toku pandemijske godine pokazale snagu i volju za ostvarivanjem zadatih ciljeva i poslovnih rezultata.

Nova poznanstva, pružila su nove prilike i ideje, dala nove perspektive za sve učesnike ovog B2B susreta, među kojima su bili i predstavnici kompanija: ArcelorMittal Zenica, Establish, Prointer ITSS, Franck, Agreks, DDC MLS, Triglav osiguranje, KJP Sarajevo Šume, Manpower, Mladegs pak, Bosman, GS Tvornica mašina Travnik, Mplus BH, Savox, Margo, TDR, TQM, Pomozi.ba, Chicago Vein Instutut, Unilab, Asvokatsko društvo „Alić – Bedak & Saradnici“, Termoelektro, te načelnici općina/opština Novi Travnik i Sokolac, kao i predstavnici medija iz Oslobođenja.