Tema u fokusu

Pro Team – novi savremeni koncept integracije sistema tehničke zaštite i monitoringa


Agencija za tehničku zaštitu ljudi, objekata i imovine Pro Team d.o.o. Sarajevo, specijalizovana za instalaciju, projektovanje, konsalting i održavanje sistema tehničke zaštite, ostvarila je u 2021. poslovni rast od 10 posto i uspješno realizovala planirane projekte.

Svojom profesionalnošću i poslovnom etikom, kao i primjenom najnovijih svjetskih dostignuća i najviših standarda u poslovanju, agencija koja uspješno posluje preko 10 godina,  stekla je povjerenje brojnih poslovnih partnera.

Prema riječima direktora Almira Ploče zastupljeni su na  tržištu  cijele  BiH, te posluju sa fizičkim i pravnim subjektima.

Agencija Pro Team konstantno radi na razvoju svojih usluga, te nastoji da kroz novi, savremeni koncept integracije sistema tehničke zaštite i monitoringa, učini svoje i poslovanje svojih klijenata besprijekornim.Neoborivi stepen sigurnosti koji obezbjeđujemo, prepoznat je od strane velikog broja klijenata sa kojima smo realizovali brojne projekte tehničke zaštite u poslovnim zgradama, tržnim centrima, poslovnim i sportskim objektim, te velikom broju privatnih objekata širom BiH“, kaže Pločo.

Možete li navesti neke od uspješno realizovanih projekata?

“Istakao bih da smo u 2021. uspješno realizovali projekte sistema tehničke zaštite u staroj željezničkoj stanici na Bistriku, koja je kultruno-historijski spomenik od velike važnosti za BiH, zatim projekat u stambeno-poslovnom kompleksu na Otoci, Osnovnoj školi na Šipu, tržnom centru Robot i stambeno-poslovnom kompleksu Bulevar Tibra Pacifik na Stupu. Neki od naših ranije realizovanih projekata tehničke zaštite su u Olimpijskom muzeju u Sarajevu, sportskoj dvorani na Grbavici, BH Telecom upravnoj zgradi, UKCS, luksuznom hotelu Malak Regency u Sarajevu, stambeno-poslovnim kompleksima Otoka i Miljacka, Međunarodnom aerodromu u Tuzli, Rafineriji Brod itd.”

Predstavite ukratko Agenciju Pro Team.

“Agencija je specijalizovana za instalaciju, projektovanje, konsalting i održavanje sistema tehničke zaštite i uspješno posluje preko 10 godina. Kompanija se razvijala od implementatora klasičnih sistema tehničke zaštite do sistem integratora svih sistema tehničke zaštite i bezbijednosti, te je kreirala jedinstveno rješenje koje u sebi integriše širok spektar različitih sistema i proizvoda. Savremeno poslovno okruženje zahtijeva pouzdanog strateškog partnera, koji će učiniti poslovanje bezbjednim, temeljnim, a samim tim i uspješnim. Svojim klijentima pruža širok spektar rješenja koja garantuju uspjeh i napredak u poslovanju. Zadovoljstvo klijenta nam je na prvom mjestu, a u BiH imamo oko 1000 klijenata.”

Koje sve vrste usluga nudite klijentima?

Naš stručni tim, sastavljen od 18 profesionalaca, posjeduje dragocijeno iskustvo, koje odlikuje profesionalnost u radu i svojim klijentima nudimo kvalitetnu uslugu i sisteme tehničke zaštite koji odgovaraju njihovim stvarnim potrebama. Pri tome uvažavaju običaje tržišta, zakonske norme i pojedinačne zahtjeve korisnika, te usklađenost sa važećim evropskim normama. U mogućnosti smo ponuditi: sisteme video nadzora, sisteme vatrodojave, sisteme stabilnog gašenja, protivprovalne sisteme, sisteme za detekciju otrovnih i zapaljivih gasova, sisteme kontrole pristupa i radnog vremenam, kao i interfonske sisteme.

Koje svjetski poznate brendove u oblasti tehničke zaštite zastupate u BiH?

Kad su u pitanju protivprovalni sistemi nudimo opremu renomiranih svjetskih proizvođača poput Paradox i Siemens/Vanderbilt. Kad su u pitanju sistemi za video nazor istaknuo bih CCTV rješenja renomiranih svjetskih proizvođača Dahua, Hik Vision, Axis itd. Najviše su traženi sistemi vatrodojave vodećeg svjetskog proizvođača Siemens Cerberus Pro. Naši stručnjaci koji vrše ugradnju svih ovih proizvoda su iskusni i cetificirani tehničari, koji posjeduju certifikate proizvođača o stručnoj obuci, kao i certifikate o položenom ispitu tehničke zaštite, izdate od strane ovlaštenih državnih organa.

Šta predstavlja misiju agencije Pro Team ?

Misija Pro Team-a je da omogući svojim klijentima povećanje prednosti na tržištu, tako što će im isporučiti, ugraditi i efikasno ih uvesti u sisteme tehničke zaštite visokog kvaliteta. Kroz uspješnu implementaciju proizvoda i rješenja, pomažemo firmama da postignu još bolje poslovne rezultate. Fokusirani smo na izradu rješenja za privatne i poslovne objekte.

U kolikoj mjeri je pandemija COVID-19 uticala na poslovanje Vaše kompanije?

Pandemija koronavirusa usporila je tržište, ali i investicije. Zaista se osjeti znatna stagnacija tržišta. Nemamo za sada u planu neke veće investicije. Naravno, kao i ostali, sačekaćemo da vidimo kako će se dalje razvijati situacija s pandemijom COVID-19.”

Piše: Irena Vasić Dobrić