Novosti

Dobit “Elektrokrajine” 2,7 miliona KM


Preduzeće “Elektrokrajina” Banja Luka je u prvih devet mjeseci ove godine ostvarilo neto dobit od 2,7 miliona KM, što je za čak 26 miliona KM bolji finansijski rezultat u odnosu na isti prošlogodišnji period.

Zahvaljujući nizu preduzetih mjera na reorganizaciji i restrukturiranju preduzeća, “Elektrokrajina“ je uspjela da lanjski devetomjesečni gubitak od 23,4 miliona KM preokrene u profitabilno poslovanje u 2021. godini.

Ukupni prihodi od januara do septembra ove godine iznosili su 111,8 miliona KM, što je smanjenje za 11,2 odsto, dok su rashodi istovremeno smanjeni za čak 27 posto, na 109,1 miliona KM,

– Daleko veća stopa smanjenja rashoda u odnosu na smanjenje prihoda nam je omogućila da održimo tekuću likvidnost i ostvarimo pozitivan bilans uspjeha koji je realno i objektivno prikazan – istakao je Dragan Čavić, v.d. direktora “Elektrokrajine“.

Čavić je ukazao da su dosljednim aktivnostima kratkoročna potraživanja u prvih devet mjeseci uspjeli smanjiti za skoro 40 posto, odnosno više od 10 miliona KM, te naplatiti tri miliona KM otpisanih potraživanja.