Priče bonitetno pouzdanih

Organizacija proizvodnje i kvalitet proizvoda izdvajaju Drums 3B od drugih


Od 2015. godine firma Drums 3B u Jajcu proizvodi i prodaje drvnu ambalažu, a bavi se i proizvodnjom drvene građe od jele i smrče različitih dimenzija i primjena, prema potrebama i zahtjevima kupaca.

Kako je rekao Marko Bošnjak, direktor i vlasnik firme, Drums 3B proizvodi i drvene bubnjeve za električne kablove, palate za jednokratnu upotrebu i EURO palete.

Zadovoljni smo dosadašnjim poslovanjem, a probleme nismo osjetili čak ni prošle godine zbog pandemije, te je 2020. godina za nas bila prilično dobra, proizvodnja se obavljala po planu, a čak smo poslovali i bolje nego godinu ranije”, kazao je Bošnjak.

Drums 3B, kazao je Bošnjak, radi i za domaća i za strana tržišta, od kojih su najznačajnija Hrvatska, Austrija, Njemačka i Srbija. Trenutno imaju 54 radnika.

Organizacija proizvodnje i kvalitet naših proizvoda su ono što nas izdvaja od drugih i po čemu nas klijenti prepoznaju. Osim toga, narudžbe uvijek isporučujemo u pravo vrijeme i na pravo mjesto”, poručio je Bošnjak.

Zadovoljni su u ovoj firmi i poslovanjem u ovoj godini, a imaju velike planove i za naredni period. Naime, kako nam je kazao Bošnjak, u planu imaju nabavku nove automatske brente.

Dugoročni plan nam je zamjena postojećih mašina za nove mašine i proširenje poslovnog prostora za montiranje drvenih bubnjeva”, zaključio je Bošnjak.

Drums 3B iz Jajca posjeduje pilanu za rezanu građu i pripremu sirovine za finalnu obradu, kao i vlastitu sušaru i komoru za termičku obradu drveta. Osnovni proizvod preduzeća su drveni bubnjevi za namatanje kablova i proizvodnja euro i jednokratnih paleta.

Piše: Minela Pamuk