Tema u fokusu

Infinity International Group: Izlazak na strana tržišta rezultat je znanja, kvaliteta i vizije


Članice Infinity International Group iz Banja Luke, lidera na polju informacionih tehnologija i elektroenergetike, realizovale su do sada više od tri hiljade značajnih projekata, a zajedničkim snagama već postižu zavidne rezultate i u državama regiona.

Ne morate raditi više, radite pametnije“, svojevrsni je moto Infinity International Group iz Banja Luke, koja kreira i isporučuje rješenja u oblasti ICT, digitalizacije i mikrofilmovanja, elektroenergetike, energije i elektromobilnosti i time oblikuje tehnološki napredak.

Upravo je želja i vizija da se bude bolji, kvalitetniji, drugačiji i konkuretniji na regionalnom i evropskom tržištu, rezultirala formiranjem Infinity International grupacije, u čiji sastav su ušle vodeće domaće kompanije u oblasti informacionih tehnologija i energetike.

Infinity grupaciju čine, između ostalih, kompanije Prointer ITSS, Kaldera, Infinity ADS i EP Mobile, koje djeluju na tržištima Austrije, BiH, Srbije, Crne Gore i Sjeverne Makedonije i izvrsnošću svojih rješenja i inovativnim pristupom pokazuju, da koračajući zajedno, mogu stići dalje i postići mnogo više.

U pitanju je novo pozicioniranje biznisa, s ciljem nametanja standarda na domaćem i veće konkurentnosti na inostranom tržištu, naglašava Bojan Vujić, predsjednik Uprave Infinity International Group.

To je, ujedno, i rezultat hrabre odluke da se dokazani kvalitet, znanje i resursi svih članica grupacije poslože tako da mogu parirati i najvećima u svijetu.

Više od 3000 uspješno realizovanih projekata

Članice Infinity International Group realizovale su više od tri hiljade značajnih projekata i to dovoljno govori o njihovom kvalitetu i znanju. Naša rješenja implementirana su u javnom sektoru, zdravstvu, elektroenergetici, avioindustriji, telekomunikacijama, transportu, maloprodaji i mnogim drugim industrijama. U oblasti informacionih tehnologija, već odavno smo lideri u implementaciji SAP, DMS i GIS rješenja, kao i komunikacionih, „Smart City“ i rješenja za DATA infrastrukturu. Takođe, tu je i veliki broj projekata u energetici za naša prenosna, proizvodna i distributivna elektro- energetska preduzeća. Zato nemamo dilemu da u svakom trenutku možemo odgovoriti na savremene izazove“, kaže Vujić.

Infinity Group uspješna i u regionu

Godinama unazad uspješno odgovaramo na savremene izazove, o čemu svjedoče i njihovi rejtinzi. Kompanija Prointer ITSS i prošlu godinu je završila kao IT lider u BiH. Sa vlastitom proizvodnjom po Simensovim licencama, Kaldera je već odavno lider na tržištu energetike, dok je Infinity ADS vodeća kompanija u oblasti digitalnog arhiviranja na ovim prostorima. U grupaciji su i nešto mlađe snage – kompanija EP Mobile, koja ima izuzetan potencijal u oblasti elektromobilnosti i već uspostavljenu mrežu punjača za električne automobile. Sa takvim kapacitetima, ne čudi što je Infinity Group već ostvarila dio svoje vizije i uspješno se probila na tržište Sjeverne Makedonije.

Naša kompanija Infinity Energy and ITSS u Skoplju okupila je sjajan tim profesionalaca koji, u saradnji sa ostalim članicama, već postižu zavidne rezultate. Dio našeg tima su i firme u Crnoj Gori i Austriji, u kojima radimo na postavljanju strukture i strategije i širenju tima. Projekte u javnoj upravi, finansijama, zdravstvu, transportu i komunikacijama, u kojima je naša grupacija već implementirala kvalitetna rješenja, sada s pravom možemo ponuditi drugim tržištima. I u energetici je slična priča – očekuje se izgradnja elektrana na obnovljive izvore i usklađivanje sa EU direktivama, postoji velika potreba za proširenjem infrastrukture željeznica, autoputeva, koridora i zato je regionalno tržište za nas veliki potencijal“, istakao je Vujić.

Oko 500 zaposlenih gradi karijeru „bez granica“

Za sve ono što su postigle članice Infnity Group, zaslužno je više od 500 zaposlenih. Među njima je više od 100 inženjera i stručnjaka sa tri stotine međunarodno verifikovanih certifikata. Kroz drugačiji model poslovanja, Infinity Group postala je mjesto na kojem svi oni imaju priliku da rade po svjetskim standardima i, kako dalje naglašava Vujić, grade karijeru „bez granica“.

“Naš model poslovanja i vizija pomijeranja granica, našim stručnjacima, a prije svega mladima, omogućava da prošire svoja znanja unutar svih kompanija u okviru grupacije i time naprave veliki iskorak u svom profesionalnom napredovanju. Važno nam je da ljudi svoju priliku vide kod nas, da ostanu i kod nas grade karijeru“, poručuje Vujić. Objedinjavanjem potencijala i udruživanjem brzorastućih industrija, Infinity International Group, pokazuje da se zajedničkim snagama može napraviti i ono što se dosad činilo nemogućim”, zaključio je Vujić

Piše: Irena Vasić-Dobrić