Kompanija aft Bosnia iz Živinica planira milionska ulaganja i 200 novih radnih mjesta

Kompanija aft Bosnia iz Živinica planira milionska ulaganja i 200 novih radnih mjesta

Kompanija aft bosnia d.o.o. iz Živinica s ostvarenih 33.026.862 KM prihoda u prošloj godini, svrstana je na prvo mjesto po ostvarenom prihodu među kompanijama u djelatnosti “Proizvodnja ostalih proizvoda od plastičnih masa”. I u narednom periodu planiraju proširiti ponudu, zaposliti veliki broj radnika i time doprinijeti poboljšanju poslovne klime u Bosni i Hercegovini.

Ova firma je članica aft Holdinga i bavi se proizvodnjom funkcionalnih komponenata i cijevnih sistema za fluidnu tehnologiju u automobilskoj industriji, a kupci su, između ostalih, svjetski poznati proizvođači automobila poput Volkswagena (VW), BMW-a i mnogih drugih.

Uspjeh kompanije zavisi od postavljenih ciljeva i težimo ka njihovom ispunjenju. Naš uspjeh je rezultat upravo tih postavljenih ciljeva: inovativnost, kvalitet i pouzdanost, ali i briga o zaposlenim i zadovoljenje zahtjeva naših kupaca“, kazali su iz ove kompanije u razgovoru za ”Poslovne novine”.

Matična kompanija trenutno razvija i proizvodi komponente za električne automobile i veoma su uspješni u tome.

Aft bosnia trenutno zapošljava oko 200 radnika s trendom rasta. U fazi je izgradnja još jednog proizvodno-skladišnog objekta, koji će biti završen do polovine 2022. godine, gdje će zaposliti još oko 200 radnika.

Sama investicija za novogradnju je oko tri miliona eura. Dodatno ćemo investirati i oko dva miliona eura na mašine i postrojenja za rad. Sve ovo utiče na razvoj lokalne zajednice, kao što je poboljšanje putne infrastrukture, ali i samog standarda naših zaposlenika”, navode iz kompanije.

Nakon završene izgradnje proizvodno-skladišnog objekta, planiraju proširenje proizvodnje i proizvodnog asortimana. Očekuju i posjete i drugih proizvođača automobila, te sklapanje ugovora sa njima.

U budućnosti namjeravaju proširiti vodeću tržišnu poziciju u odnosu na konkurente, ali i ulagati u druge tehnologije.

Piše: A.P.

Najnoviji tekstovi

Pin It on Pinterest

Share This

Share!

Podjeli ovaj sadržaj sa prijateljima.