Novosti

EDEX 2021 – Potpisana dva ugovora vrijedna 15 miliona KM


Preko 400 međunarodnih proizvođača i dobavljača s polja vojne industrije registrovano je na EDEX-u 2021, a više od 30 hiljada posjetilaca ima priliku pogledati najnovije tehnologije, opremu i odbrambene sisteme na kopnu, moru i zraku.

U sklopu paviljona Bosne i Hercegovine, kompanija „Igman“ d.d. Konjic na ovogodišnjem sajmu kao izlagač učestvuje zajedno s drugim kompanijama namjenske industrije BiH.

Prilika za susrete s poslovnim partnerima iskorištena je za potpisivanje dva nova ugovora s egipatskim oružanim snagama vrijedna 15 miliona KM.

Na tržištima vojne industrije bilježi se rast potražnje za municijom malog kalibra, a egipatsko tržište predstavlja jedno od najvažnijih kada je riječ o izvozu kompanije Igman d.d. Konjic. Egipat konstantno ulaže u jačanje odbrambenih kapaciteta i činjenica da svoje oružane snage snabdjeva našim proizvodima dokaz su našeg kvaliteta i spremnosti da odgovorimo zahtjevima velikih vojnih sila. Potpisivanjem novih ugovora učvršćujemo našu poziciju na spomenutom tržištu“, kazao je direktor „Igmana“ Đahid Muratbegović.

Pored mnogobrojnih delegacija koje su posjetile izložbeni prostor, paviljon Bosne i Hercegovine, posjetio je i ambasador BiH u Egiptu Nj. E. gosp. Sidik Spahić.