Priče bonitetno pouzdanih

Grand Hotel Neum 4* – povećanje prometa za 20 posto u 2022. godini


Najveći i najluksuzniji hotel na neumskoj rivijeri, Grand Hotel Neum 4* s uspjehom će okončati ovu poslovnu godinu i zahvaljujući investicijama od skoro milion KM, očekuju turistički „boom „ i povećanje prometa za 20 posto u 2022. godini.

Zahvaljujujući strateškoj odluci menadžmenta da investiraju u modernizaciju kapaciteta, ovaj najveći i najluksuzniji hotel na neumskoj rivijeri sa dugogodišnjom tradicijom, spremno i u punom sjaju dočekuje goste u novoj turističkoj sezoni u 2022. godini.

Prema riječima Ante Konjevoda, direktora, posljednje dvije godine bile su veoma teške za ugostiteljsko- turističku djelatnost, zbog pandemije COVID-19.

Investicije od cca. milion KM

Da bi smo prevazišli kriznu situaciju, u tom periodu smo usmjerili ulaganja u iznosu od 500.000 KM za ugradnju novih hotelskih dizala, čime smo povećali njihovu brzinu i nosivost, ali i u renoviranje restorana na plaži hotela. Iako je 2022. godina također neizvjesna, nastavljamo sa ulaganjima i planiramo investirati cca. 400.000 KM u proširenje parking prostora, te uređenje plaže. Već imamo određeni broj rezervacija i očekujemo 20 % povećanje prometa u 2022. u odnosu na 2021.godinu“, istaknuo je Konjevod.

Grand Hotel Neum već četvrtu godinu zaredom nalazi se među 4000 bonitetno pouzdanih kompanija u BiH i pored toga što je pandemija koronavirusa znatno utjecala na njihov rad, tako da su ostvareni poslovni rezultati umanjeni u odnosu na 2019. „ repernu“ godinu.

U 2021. cca. 65.000 noćenja gostiju

Naše poslovanje u 2021. godini bilo je u izvjesnoj mjeri bolje u odnosu na 2020 i dostigli smo cifru od cca. 65.000 noćenja turista. Struktura gostiju se uveliko promjenila u odnosu na prethodne godine, kada smo imali najveći broj stranih turista, dok sada uglavnom preovladavaju domaći gosti iz Bosne i Hercegovine i jedan dio iz Republike Srbije“, kaže Konjevod.

U Grand Hotel Neum gostima pružaju ugodan odmor i boravak tijekom cijele godine. Savremen dizajn, prekrasan pogled na more, te mnoštvo dodatnih sadržaja, čine ovaj hotelski kompleks idealnim mjestom za odmor, opuštanje ili održavanje kongresa.

Hotel u svojoj ponudi ima 400 luksuzno uređenih soba i tri bazena: bazen sa morskom vodom i barom, dječiji bazen sa morskom vodom, kao i panoramski bazen na krovu hotela sa barom, restoranom i sunčalištem cca. 2500m2, sa kojeg se pruža panoramski pogled na neumski zaljev. U našem wellness i spa centru na 2000m2, koji je savršena oaza čistog luksuza, gostima je također omogućen ugodan odmor i opuštanje“, objašnjava Konjevod.

Kako dalje navodi Konjevod, gostima je na raspolaganju i finska i ruska sauna, te aroma sauna, parna kupelj, hamam, relax soba, tepidarij, vip soba (privatni prostor sa parnom kupelji i jacuzzi), slana soba i teretana. Hotel ima više savremenih restorana, a do hotelske plaže, gdje se također nalazi hotelski restoran i beach bar, dolazi se liftom.

 

Kongresni centar za 1000 osoba

Osim standardnih hotelskih usluga, Grand Hotel Neum je poznat i po organiziranju kongresa, seminara te društvenih i kulturnih događanja.

Raspolažemo i sa kongresnim centrom koji ima nekoliko dvorana, od kojih ističemo kongresnu polivalentnu dvoranu kapaciteta 1000 osoba. Sve dvorane su opremljene vrhunskom opremom za takva događanja“, naglasio je Konjevod.

S obzirom da se Grand Hotel Neum, nalazi u blizini poznatih i atraktivnih destinacija (Dubrovnik, Korčula, Mostar, Međugorje) koji su udaljeni cca sat vožnje, organiziraju cjelodnevne izlete autobusom u navedena mjesta, a omogućene su i rent a car usluge.

Smatram da je pored brojnih navedenih sadržaja i usluga koje nudimo, najvažniji naš odnos prema gostu, susretljivost i ljubaznost, da se gost osjeća da je dobrodošao, da je dovoljno informiran o ponudi i uslugama hotela, da mu se pomogne u svakoj situaciji i da zadovoljan napusti hotel, ali i da nam dođe ponovo“, rekao je Konjevod.

Piše: Irena Vasić Dobrić