Novosti

Više od tri miliona KM investicija za fitnes startup


Bh. društvena platforma za fitness IT startup “Rolla”, koja korisnicima omogućava praćenje, natjecanje i zabavu dok vježbaju, dobio je ukupno 3,1 miliona konvertibilnih maraka investicije od dva investitora i time zatvorio investicijsku rundu serije A.
Osnivač i direktor firme “Rolla” Igor Krezić kazao je kako je primarna misija ove platforme promijeniti i poboljšati zdravlje korištenjem tehnologije.

“Iako je korištenje virtualnih svjetova i gamifikacije za vježbanje nov pristup, to nije zamjena za redovite aktivnosti na otvorenom. Rolla besprijekorno omogućuje prelaz između aktivnosti u zatvorenom u aktivnosti na otvorenom i pruža vam cjelovit pregled napretka”, istaknuo je Krezić.

Dodao je kako će ova investicija firme Hellens Rock Capital, koja je privatna obiteljska, te angel investitora iz Srbije, doprinijeti još bržem razvoju platforme s novim i poboljšanim funkcionalnostima za korisnike, kao i probijanju na konkurentno tržište fitnessa.

Platforma se sastoji od dvije aplikacije i to “Rolla One” koja prati sve fitness metrike i tjelesnu aktivnost i desktop aplikacija “Rolla World” koja omogućava korisnicima trčanje i vožnju biciklom u virtualnom svijetu.

Iako su “Rolla” aplikacije još uvijek u beta fazi razvoja, svi zainteresirani mogu se besplatno prijaviti za beta testiranje i isprobati ih. Dostupna je na Android i iOS platformama, te prati dnevne fitness metrike i pruža uvid u zdravlje. Može se koristiti kao brojač koraka, imati detaljniji uvid u dnevne aktivnosti ili sudjelovati u raznim izazovima.

“Rolla World” je dostupna za Windows, macOS, AndroidTV, Google TV i Chromecast, a svojim korisnicima omogućuje vježbanje i natjecanje u virtualnom svijetu. Za virtualno trčanje nije potrebna dodatna oprema, dok će vam za virtualno bicikliranje trebati i bicikl s pametnim trenažerom, priopćeno je iz firme “Rolla”.