Novosti

Hrvatska “odmrzava” cijene goriva


Zbog stabilizacije cijena goriva na svjetskom tržištu, Vlada Hrvatske donijela je odluku o odmrzavanju cijena goriva koja stupa na snagu sjutra, javlja Anadolu Agency (AA).

Prema odluci Vlade Republike Hrvatske, a na predlog ministra ekonomije i održivog razvoja Tomislava Ćorića, ukinuta je odluka o limitu najviše cijene naftnih derivata distributerima koji posluju na području Hrvatske.

“Zahvaljujući pravovremenoj akciji zaustavili smo udar cijena goriva na građane i preduzetnike, a danas ćemo tu odluku ukinuti”, rekao je Plenković.

Na sjednici vlade je istaknuto kako je od donošenja odluke o limitiranju cijena došlo do pada cijena na svjetskim tržištima, a od sada će trgovci cijene moći formirati slobodno, bez ranijeg limita koji je iznosio oko 11 kuna (1,46 eura).

Uredba o ograničenju bila je na snazi protekla dva mjeseca, odnosila se najprije na sva, a potom na goriva bez aditiva, kako bi se stabilizovali uslovi na tržištu, kazao je ministar Ćorić te dodao kako će Vlada, ako ponovno dođe do snažnog rasta cijena naftnih derivata, reagovati.