Priče bonitetno pouzdanih

Konferencija Pouzdanost 2021: Inovativni trendovi poslovanja


“Magic of Innovation” naziv je ovogodišnje konferencije “Pouzdanost 2021” na kojoj će panelisti govoriti o inovacijama u poslovanju koje su bile ključne za stabilnost njihove kompanije u vrijeme velike krize izazvane koronavirusom, kao i inovativnim razmišljanjima u poslovanju koja su im pomogla da sačuvaju radnu snagu ili povećaju broj zaposlenih, izađu na strana tržišta i sl.

Panelisti konferencije bit će: direktor BH Telecom d.d. Sarajevo Sedin Kahriman; direktorica kompanije Zira d.o.o. Sarajevo Sabina Oručević Selvić; prof. dr. Nedim Čelebić; Senad Šantić, vlasnik kompanije ZenDev d.o.o. Mostar i Ajdin Brković, vlasnike firme Monetize AD Sarajevo.

Koji su to trendovi poslovanja koje treba slijediti da bi se opstalo čak i u ovako teškim uslovima pandemije? Kako se izdvojiti iz konkurencije i zadržati zaposlene i obezbijediti im poslove budućnosti? Kako osigurati nove investicije koje će primarno biti usmjerene na tehnološke inovacije? O ovim i mnogim drugim pitanjima diskutovaće panelisti na konferenciji koja će se održati u hotelu Tarčin Forest Resort.

Projekt već sedmu godinu zaredom realizuju Poslovne novine sa analitičkim partnerom bonitetnom agencijom LRC, uz podršku Vanjskotrgovinske komore BiH i partnerstvo sa Sberbank d.d. Sarajevo.

Kroz višemjesečnu kampanju cilj je istaći i uvezati kompanije koje imaju finansijsku stabilnost i poželjan su poslovni partner, što je u današnje vrijeme izuzetno važno. Pogotovu ako se ima u vidu da je takvih kompanija u BiH samo 11,84%.