Novosti

Novi direktor Twittera započeo reorganizaciju


Parag Agrawal smjenjuje vodeće inženjere i bavi se dizajnom u svojoj prvoj nedjelji na poziciji izvršnog direktora.

Nakon nedavnog odlaska osnivača Jack-a Dorsey-a, novi izvršni direktor Twitter-a Parag Agrawal ne gubi vrijeme da prodrma kompaniju. Agrawal je najavio „veliku reorganizaciju kompanije“, a čini se da to uključuje i povlačenje Michael Montano-a i Dantley Davis-a, koji su bili šefovi inženjeringa i dizajna, prema izvještaju Washington Post-a.

U međuvremenu, Davis je postavio sliku na Twitter-u, rekavši: „Za mene je to bio vrhunac u protekle dvije godine na Twitter-u. Hvala svima koji su ovo učinili posebnim. To je značilo više nego što se riječima može opisati“.

Prema dobijenim informacijama u mejlu koji je stigao za cijelu kompaniju, piše da će Montano i Davis napustiti Twitter do kraja godine (u suštini ovog mjeseca).

Takođe je nagovješteno da „izgleda da reorganizacija prvenstveno utiče na potrošačke, prihodovne i osnovne tehnološke divizije kompanije, koje će predvoditi Kayvon Beykpour, Bruce Falck i Nick Caldwell.

Čini se da se ovakav tok dešavanja odražava na raspoloženje u nizu tvitova na Tvitter-ovom nalogu za odnose sa investitorima tokom finansijske konferencije Bank of America Securities 2021.

Konkretno, tim Twitter-a je rekao: „Možemo da se krećemo brže i bolje izvršavamo. Fokusiraćemo se na iste ciljeve, iste metrike i isti rad. Ali vjerujemo da nam Parag može pomoći da brže donosimo odluke i da budemo jasniji u donošenju odluka“.