Novosti

Zenicagas nastavlja sa pripremom za izgradnju sekundarne gasne mreže


JP Zenicagas je raspisalo javni poziv za nabavku usluge izrade glavnog projekta sekundarne gasne distributivne mreže u okviru gasifikacije Grada Zenica.

Procijenjena vrijednost javne nabavke bez PDV-a iznosi 49.000 KM, a uslugu izrade projekta treba završiti najduže 120 kalendarskih dana nakon potpisivanja ugovora.

Cilj zahtjeva tendera je da se angažuje stručna firma za izradu glavnog projekta sekundarne gasne distributivne mreže na dijelu prostornog obuhvata predviđenog za gasifikaciju “Glavnim projektom gasifikacije Grada Zenica” iz 2020. godine, navedeno je u tenderskoj dokumentaciji.

Dodaje se i da tokom izrade specifikacije materijala, projektovanja sekundarne gasne distributivne mreže sa odvojcima iz putnog pojasa i planiranja njenog pogona i održavanja, izabrani dobavljač mora kompletan rad uskladiti sa svim relevantnim važećim tehničkim pravilima, standardima i propisima važećim za ovu oblast, kao i standardima za zaštitu od požara, zaštitu na radu i zaštitu okoliša.

Osim toga, izabrani dobavljač je obavezan da nakon što napravi glavni projekat sekundarne gasne distributivne mreže sa prijedlogom krugova-zona za izgradnju sekundarne distributivne mreže, sa prijedlogom cijevi za gasovod i načina širenja mreže, sa konceptom postavki svih elemenata sistema i preliminarnim profilima cijevi pripremiti prezentaciju za naručioca sa detaljno pripremljenim obrazloženjem koncepta rješenja.