Naslovnica Dešavanja Lidl ponudio 3,7 miliona eura za zemljište u Podgorici

Lidl ponudio 3,7 miliona eura za zemljište u Podgorici

Trgovinski lanac Lidl, ponudio je 3,7 miliona eura za zemljište u podgoričkom City kvartu. Na oglas za prodaju imovine Radoja Dakića, osim ponude nikšićke kompanije Roaming Montenegro koja je za 533 kvadrata ponudila 151 hiljadu eura, stigla je i ponuda kompanije MMS Property Solutions koja je za 13,2 hiljade kvadrata ponudila 3,73 miliona eura, saznaje Pobjeda.

Prema podacima iz CRPS osnivač ove kompanije, osnovane u martu ove godine, je WE-International Zweite GmbH, koja je i osnivač Lidla u BiH, dok su ovlaštena lica Tomislav Šapina i Dragan Čigoja, odgovorna lica u srbijanskom Lidlu.

Maloprodajni lanac Lidl dio je Švarc grupe sa sjedištem u Nekarsulmu u Njemačkoj, a u Srbiji je prisutan od 2018. godine, dok u BiH još nisu otvorene maloprodaje, iako je kompanija osnovana krajem aprila.

Osim ove imovine Dakića, preostale su još gradske saobraćajnice, za koje je ranije navedeno da ih jedino može kupiti Glavni grad, kao i parcela od 8,6 hiljada kvadrata vrijedna 2,45 miliona eura, koju je Marković odlučio da ne prodaje dok se ne okonča sudski postupak oko jednog dijela zemljišta.

Oglasom je bilo predviđeno da će upravnik, ukoliko se za jedan dio imovine prijavi samo jedan kupac, prihvatiti njegovu ponudu, dok je licitacija trebalo da bude sprovedena u slučaju više ponuda. Marković bi, kako je najavio, odluku trebalo da donese tokom iduće sedmice.