Priče bonitetno pouzdanih

Team CNC ove godine proširio je ponudu i na zemlje Evropske unije


Proizvodnja CNC mašina koje se koriste u različitim djelatnostima posao je koji firma Team CNC iz Kalesije bavi još od 2018. godine. Kako je za Poslovne novine kazao Aldin Atlagić, direktor firme, njihove mašine koriste se za obradu drveta, kamena, obojenih metal ate čelika i drugih srodnih materijala.

“Više smo nego zadovoljni realizovanim do sada. Firma Team CNC i tokom pandemije je poslovala zadovoljavajuće, nije bilo većeg pada u realizaciji poslova. Kada je i pitanju ova godina, ona je u poslovnom smislu do sada najbolja za nas, jer smo ostvarili najviše ugovorenih poslova i projekata do sada. Prilično ozbiljni projekti su pred nama”, kazao je Atlagić.

Team CNC, kako nam je kazao Atlagić, već sada ima neke ugovorene poslove i projekte i za prvi kvartal sljedeće godine.

Do sada smo radili isključivo za domaće tržište, ali smo ove godine proširili ponudu na tržište Evropske unije. Prvi projekt smo već realizovali sa susjednom Hrvatskom. Svi projekti na kojima smo do sada radili su nam važni i nose svoju težinu, ali najozbiljnije do sada što smo radilo je 5-osna glodalica za simultanu 5-osnu obradu”, istakao je Atlagić.

Ove godine firma Team CNC uspjela je da udvostruči broj zaposlenih radnika, a u planu im je nastavak širenja, ukoliko sve bude išlo po planu. Kvalifikovane radnike, kaže Atlagić, danas nije lako naći, ali ističe i kako je moguće obučiti ljude, ukoliko je interes obostran.

Team CNC je i bonitetno pouzdana kompanija, a ovaj uspjeh, kaže Atlagić, postigli su radom, poštenjem i zadovoljstvom kupaca.
“Imamo velike planove i za naredni period. Za sada smo proširili svoju djelatnost na područje jmašinske obrade, tako da planiramo širenje u oba smjera”, zaključio je Atlagić.

Firma Team CNC bavi se izradom mašina, industrijskim rješenjima, programiranjem i automatizacijom. Izrađuju mašine prema mjerama i zahtjevima kupaca, a pogotovo su ponosni na činjenicu da su njihove mašine proizvedene u BiH. Osim mašina, kupcima nude i rezervne dijelove.

Piše: Minela Pamuk