Priče bonitetno pouzdanih

TTŠ ”Goriciana” respektabilan partner u drumskom transportu robe na bh. i evropskom tržištu


Kompanija TTŠ ”Goriciana”, iz Doboj Juga, zahvaljujući profesionalnom i odgovornom pristupu prema klijentima respektabilan je partner kako u Bosni i Hercegovini tako i na međunarodnom tržištu kada je u pitanju drumski transport robe kamionima.

Firma, čija je pouzdanost na osnovu procjena stručnjaka ocijenjena sa četiri zvjezdice, osnovana je u maju 2000. godine, kada je sadašnji direktor Fahir Skulić kupio kamion i pokrenuo posao u inostranstvu.

”Goriciana” je nastavila uspješnu poslovnu priču, a do 2005. godine su kupili dodatne kamione i zapošljavali šest radnika. Već 2010. godine unaprijedili su poslovanje i izgradili novi objekat za svoje uposlenike.

Njihova predanost radu zahtijevala je dodatna unapređenja poslovanja, a danas raspolaže sa 20 kamiona i vrši usluge drumskog transporta u mnogim evropskim državama među kojima su Italija, Slovenija, Hrvatska, Njemačka, Austrija, Srbija, Češka.

Kvalitet obavljene usluge za nas predstavlja prvu i krajnju tačku i to se kroz niz godina poslovanja pokazalo kao osnovna tajna uspjeha. Povećanje cijene usluge nijednom našem klijentu nije predstavljajalo problem znajući da će njihovi zahtjevi biti ispunjeni. To nam ukazuje da je kvalitet, povjerenje i pouzdanost glavna osnova u svim segmentima rada”, kazala je Selma Kurbašić, zamjenica direktora.

Kompanija klijentima nudi usluge prevoza transportnim sredstvima norme Euro 6, što im omogućava da duže od dvije decenije budu konkurentni na zahtjevnom tržištu s visokim standardima.

Međunarodni partneri čine 40 posto od ukupnog poslovanja. Glavna osnova svake saradnje jeste dobra i korektna komunikacija i zainteresovanost strana za rad i unapređenje saradnje”, smatra Kurbašić.

Kompanija namjerava dodatno unaprijediti kvalitetne transportne usluge, uz nastojanja smanjenja troškova. Kvalitetna radna snaga i zadovoljni radnici su jedan od ključeva uspjeha, pa kompanija dodatno ulaže u njihovu edukaciju u svim sektorima.

Ovakvi pozitivni pristupi poslovanju zasigurno da pogoduju i kupcima, kako zadržavanju starih tako i sticanju novih te otvaranju novih poslovnih mogućnosti na domaćem i stranom tržištu.

Piše: A.P.