Priče bonitetno pouzdanih

U kategoriji IT srednjih kompanija ZIRA nosi primat


Sa tradicijom poslovanja dugom 25 godina ZIRA d.o.o. Sarajevo je jedna od onih kompanija koja promovira vrijednosti kulture poslovanja i odnosa sa zaposlenicima i korisnicima na lokalnom, ali i na globalnom nivou. Ovo je istakla i Sabina Selvić Orućević, direktorica kompanije kojoj su uručeni certifikat i Zvijezda bonitetne pouzdanosti, za nadprosječne rezultate poslovanja, na nedvno održanoj konferenciji „Pouzdanost 2021“, koji se dodjeljuju na osnovu procjene koju radi najveća domaća bonitetna kuća LRC.

Kao pouzdan poslovni partner ova kompanija ne samo da pruža izazovno okruženje za rad, već kontinuirano radi na edukaciji i razvoju zaposlenih koji ostaju i grade svoju budućnost u BiH. U 2022. godini, kako je najavila direktorica Selvić Oručević gostujući na panelu pod nazivom „Magic of Innovation“, fokus će biti na inovacijama u njihovim proizvodima, širenju mreže predstavništva, kao i povećanju broja zaposlenih.

Dobri poslovni rezultati ove kompanije istaknuti su i na projektu „100 najvećih u BiH“ koji je završen jesenas. Tada se na rang-listama najvećih kompanija u BiH, našla upravo i ZIRA kao vodeća u djelatnosti IT po svim parametrima u kategoriji srednjih komapnija.

Tako su se u katergoriji 100 najvećih srednjih firmi u BiH po izvozu u 2020. godini, našli na visokoj šestoj poziciji. U kategoriji TOP 100 srednjih firmi po dobiti plasirali su se na 25. mjesto gledajući sve industrije, dok su po prihodu zauzeli 29. mjesto. Međutim, promatrajući strukturu firmi koje su bile na ovim ljestvicama ispred njih, važno je napomenuti da niti jedna nije bila iz ove djelatnosti. Tako da s pravom možemo reći da je u kategoriji IT srednjih kompanija ZIRA odnijela primat.

Sa ponosom ističu da Pouzdanost nije samo pitanje brojeva i finasijskog uspjeha, nego i odnosa povjerenja kojeg njeguju. Njihovi partneri, klijenti, uposlenici ali i društvena zajednica mogu računati na ZIRA-u. Povjerenje i pouzdanost su vrijednosti koje su utakane u kulturu ove kompanije, a vrhunski rezultati jesu i posljedica takvog poslovanja.

Fokusirani su na razvoj vlastitih softverskih produkata koje plasiraju na globalno tržište. Specijalizirani su u razvoju Business Support sistema za automatizaciju poslovanja i podizanje produktivnosti telekom operatera i drugih providera digitalnih usluga.

Nije naodmet pomenuti da su ZIRA-ini inovativni proizvodi, kroz koje se obradi milijarde transakcija svakog dana, globalno prepoznati i implementiraju se u preko 30 država u svijetu, gdje opslužuju preko 50 telekom operatera. Nude proizvode iz područja upravljanja, korisnicima i partnerima, te upravljanja prihodom, rizicima i narudžbama.

Za sada ZIRA d.o.o. Sarajevo ima podružnice u pet zemalja (BiH, Hrvatska, Nizozemska, Turska i SAD), a u 2022. godini jedan od prioriteta bit će im širenje mreže predstavništva.

Piše: Irena Vasić-Dobrić