Novosti

Firma The Place kupila hotel Igman za 5,1 mil KM


Firma The Place, koja je u vlasništvu domaćih i stranih investitora, među kojima je i biznismen iz Sarajeva Emir Granov, kupac je hotela Igman i to za nešto više od 5,1 milion KM, saznao je danas Klix nakon prve vijesti u kojoj kupac nije bio poznat.

Potvrdio je ovo za Klix.ba i sam Granov, koji je kazao i kako je ova grupacija već poznata na domaćem tržištu i potpisuje do sada uspješno realizovane projekte Sunnyland na Trebeviću i hotel Monti na Igmanu.

– Iznimno smo ponosni na činjenicu da nastavljamo investiranje na našoj olimpijskoj planini Igman te da ćemo uz novi resort kontinuirano raditi na revitalizaciji Igmana i u konačnici mu vratiti stari sjaj. Veliko je zadovoljstvo gledati oživljavanje Igmana kroz naš hotel Monti, koji smo hrabro otvorili za vrijeme trajanja pandemije covid-19. Sa ciljem razvoja turizma i proširenja turističke ponude, kao i sa željom za proširenjem usluga koje pruža hotel Monti, odlučni smo u namjeri da svojim građanima i turistima priuštimo nove turističke sadržaje kroz novoplanirani resort Igman – kazao nam je Granov.

Minimalna planirana vrijednost investicije u prve tri godine, istakao je, iznosi više od 15 mil KM. Otvaranjem novog rizorta, dodaje, otvaraju se i brojna radna mjesta i jača se privreda lokalne zajednice, a u konačnici i Bosne i Hercegovine.

– Igman, kao turistička destinacija, obiluje mogućnostima koje proizilaze iz njenih prirodnih ljepota. Veliko Polje na Igmanu je idealna, ali nedovoljno korištena destinacija za boravak u prirodi. Dominirajući razlog leži u slaboj ponudi dodatnih sadržaja i aktivnosti posjetiteljima naše olimpijske ljepotice. Želja nam je vratiti Igman na listu omiljenih destinacija, kako lokalnom stanovništvu tako i domaćim i stranim turistima. I dalje ćemo se voditi konceptom koji je u potpunosti prilagođen prirodnom ambijentu i raditi na promovisanju našeg olimpijskog dragulja i svemu onome što nam njegova priroda bezuslovno pruža – kazao je Granov za Klix.ba te dodao kako je početak projekta planiran po završetku svih administrativno-pravnih radnji koje im slijede.