Novosti

Ryanair zatvara bazu na aerodromu u Frankfurtu


Aviokompanija se požalila da je, umjesto da daje poticaje dok se avioindustrija bori s posljedicama pandemije koronavirusa, frankfurtski aerodrom “odabrao još više povećati cijene, čineći Frankfurt nekonkurentnim evropskim aerodromima”

Aviokompanija Ryanair saopćila je u petak da planira prestati sa opsluživanjem aerodroma u Frankfurtu, najprometnijeg njemačkog aerodroma, krajem marta, prenosi Anadolu Agency (AA).

Ryanair je naveo da zatvara svoju bazu u Frankfurtu i preusmjerava svojih pet aviona na druge aerodrome koji su “reagirali nižim aerodromskim naknadama kako bi stimulirali oporavak saobraćaja”.

Aviokompanija se požalila da je, umjesto da daje poticaje dok se avioindustrija bori s posljedicama pandemije koronavirusa, frankfurtski aerodrom “odabrao još više povećati cijene, čineći Frankfurt nekonkurentnim evropskim aerodromima”.

Kompanija sa sjedištem u Irskoj saopćila je da sva letačka posada sa sjedištem u Frankfurtu “može osigurati alternativne pozicije u mreži Ryanaira” i da će putnici pogođeni otkazima dobiti obavještenja i povrat novca “u narednim danima”.