Priče bonitetno pouzdanih

eLogistics Solutions d.o.o.: Eksponencijalni rast na svim poljima u 2022.


Za modernu partnersku kompaniju za usluge iz oblasti međunarodne špedicije, transporta i logistike, eLogistics Solutions d.o.o. Sarajevo, protekla 2021. godina predstavlja krunu njihovog petogodišnjeg uspješnog rada.

Stoga, u 2022. očekuju eksponencijalni rast na svim poljima njihovog djelovanja.

Sa Dženitom Mašić-Sokić, direktoricom eLogistics Solutions, razgovarali smo o tome kako u ovim kriznim vremenima uspijevaju da održe kvalitet u poslovanju, ostvarenim poslovnim rezultatima i uspješno realizovanim projektima, planovima u 2022. godini.

 

Kompanija eLogistics Solutions nalazi se među bonitetno pouzdanim kompanijama u BiH sa ocjenom boniteta  4* (odličan). Kako uspijevate da u ovim kriznim vremenima održite kvalitet poslovanja?

“Kompanije koje su svoj princip rada bazirali na pouzdanom poslovanju, lojalnim zaposlenicima i poslovnim partnerima uspjele su opstati i proširiti spektar svojih usluga na više nivoe. Kompanija eLogistics Solutions je, zahvaljujući reputaciji koju uspješno gradi već pet godina, zadržala svoj kontinuitet u poslovanju i tokom pandemije akvizirala veliki broj novih klijenata, koji su zbog naše efikasnosti, profesionalnosti i ekspeditivnosti u radu nastavili da transport svojih pošiljkaka povjeravaju upravo nama. Tokom pandemije koronavirusa, unatoč poteškoćama u kretanju roba i usluga u cijelom svijetu, sva naša roba je dostavljena klijentima na vrijeme i u predviđenom roku.”

Možete li predstaviti  ukratko kompaniju eLogistics Soutions d.o.o. Sarajevo?

“eLogistics Solutions d.o.o. je kompanija za usluge iz oblasti međunarodne špedicije, transporta, logistike i savjetovanja iz ovih oblasti. Osnovani smo 2016. godine u BiH i etablirali smo se kao rastuća kompanija koja pristupa svojim poslovnim partnerima iz oblasti automobilske, tekstilne, farmaceutske, industrije za proizvodnju plastike i metala, drvne industrije te visokotehnološke razvojne industrije.

Naš pristup klijentima i poslovnim partnerima je jedinstven, individualan i profesionalan. Nudimo usluge i logistička rješenja za svaki vid potrebe u nabavci i logistici, kao i otpremi proizvoda prema klijentima i kupcima naših partnera širom svijeta. Lanac opskrbe i distribucije naše kompanije sastoji se iz sveobuhvatnog logističkog koncepta, kojeg implementira i realizuje naš obrazovani i stručni logistički tim.”

Spektar usluga koje pružate Vašim klijentima je zaista impozantan. Recite nešto o tome?

“Našim klijentima nudimo isporuku i mogućnost preuzimanja na adresi, kvantitativnu i kvalitativnu kontrolu preuzete robe, izvoznog carinjenja, transporta, uvoznog carinjenja, skladištenja i međuskladištenja. Sve gore navedeno je podržano našim predstavničkim uredima u Sarajevu, carinskim ispostavama u Sarajevu, Aerodromu Sarajevo, Slavonskom Brodu, te Gradišci, regionalnim centrima u Srbiji, Hrvatskoj, Sloveniji, kao i međunarodnim u Italiji, Grčkoj, Turskoj, Njemačkoj, te Japanu i Kini. Svaka navedena usluga zahtjeva kontinuirano usavršavanje i prilagođavanje stalnim promjenama na tržištu, te u skladu sa tim, naša kompanija se razvija i napreduje.”

Koji su osnovni principi kojim se rukovodite u poslovanju?

“Nudimo pouzdana rješenja špedicije, transporta i logističke podrške za sve vremenske rokove i razdaljine. Cilj nam je rasti i razvijati se kroz vrijednost, kvalitet i postojanost naših usluga, zbog čega uvijek radimo na unaprjeđenju naše ponude. Želimo našim klijentima omogućiti najbolja rješenja za njihove potrebe, što znači individualan pristup svakom zahtjevu. Našem timu kvalitet usluge je na prvom mjestu, stoga garantujemo precizne dostave u okviru dogovorenog roka i u najboljim mogućim uslovima.

Naša snaga leži u znanju i iskustvu, a to posjeduje svaki naš uposlenik i tim u cjelini, kao i izbor naših partnera koji čine eLog mrežu i koju predstavljaju najbolji ljudi iz svoje struke.”

Uprkos pandemiji, ostvarili ste značajne poslovne rezultate u 2021. godini?

“Da, moramo se pohvaliti izvanrednim poslovnim rezultatima ostvarenim u 2021. godini, koja predstavlja krunu našeg dosadašnjeg rada u nizu posljednjih uspješnih godina. Posebno bih se osvrnula na drugu polovinu 2021., u toku koje smo ostvarili promet veći od 15% u odnosu na prvu polovinu godine, akvizirali nove pouzdane klijente, učvrstili odnos sa poslovnim partnerima i zadržali povjerenje, status i reputaciju kao jedna od pouzdanih i brzorastućih kompanija u svojoj branši.”

Kako uspijevate da održite konkurentnost na tržištu?

“Pratimo inovacije koje se u logističkoj branši pojavljuju, educiramo naše zaposlenike i unapređujemo i modernizujemo našu kompaniju. Na taj način smo zadržali konkurentnost na tržištu i svakog dana rastemo sve više.”

Koje najznačajnije projekte ste realizovali u protekloj godini, kao i koje projekte namjeravate realizovati u 2022. godini?

“U toku 2021. smo svojim radom i zalaganjem bili kontinuirana podrška u nabavci i dostavi kompresora i uređaja neophodnih za nesmetan i neprekidan rad medicinskih ustanova. Pored toga, vršili smo dostavu u oblasti industrije hrane i pića, te farmaceutske industrije. Pouzdan smo logistički partner pri sigurnom izvozu i transportu vrijednih izložbenih bh. eksponata u sve dijelove svijeta. Vršimo isporuku neophodnog materijala za sve potrebe saobraćajne infrastrukture u cijeloj zemlji. Svakodnevno smo učestvovali u dobrotvornim aktivnostima za humanitarne organizacije i u pružanju pomoći migrantima. Od značajnih projekata, posebno bih izdvojila podršku u otpremi dijelova jahti bh. proizvođača za inostrano tržište.”

Šta u poslovnom smislu za  eLogistics Solutions d.o.o.  donosi  2022. godina ?

“Očekujemo eksponencijalni rast na svim poljima našeg rada u 2022. godini. Planiramo razvoj naših usluga u skladu sa zahtjevnijim promjenama na tržištu, proširenje poslovanja, akviziranje novih klijenata i povećanje kadra. Nastavit ćemo osluškivati potrebe, pratiti svjetske trendove i nastojati iste implementirati na području BiH, uzimajući u obzir sve specifičnosti i izazove okruženja u kojem poslujemo.”

Piše: Irena Vasić Dobrić