Novosti

iHome iz Širokog Brijega distributer multifunkcionalnog električnog vozila Tropos


Ilija Bukovac izvršni direktor tvrtke iHome govorio je o misiji, viziji i ciljevima tvrtki iHome i iForm koje su sestrinske tvrtke, a nalaze se u Širokom Brijegu.

– Misija tvrtke iForm je nastaviti raditi projekte kvalitetno i odgovorno te zadržati standard kvalitete koji smo stekli s godinama. Tvrtka se bavi proizvodnjom alata i dijelova za renomirane njemačke proizvođače vozila kao što su Audi, BMW, Mercedes i PSA grupacijom. Tvrtka je nastala prema ideji da budućnost pripada električnim automobilima. iHome je prvi na tržištu koji nudi multifunkcijsko električno vozilo. Glavna djelatnost tvrtke iHome je usluga prodaje Tropos električnih gospodarskih vozila na području Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Slovenije, Srbije, Crne Gore, Albanije, Pkrajine Kosova i Sjeverne Makedonije – rekao je Bukovac.

Kako je dodao, tvrtka iForm je establirano ime. Cilj iHome je proizvoditi vozila u Širokom Brijegu, koja trenutno distribuiraju na području regije Balkana.

– Kada je riječ o Troposu, to je električno, kompaktno i svestrano vozilo na četiri kotača koje je dio digitalnog ekosustava. Vozilo koje je kompaktno od 1,40 m, a dugo je 3,7 m i visoko je 1,9 m idealno je elektroničko vozilo za tvorničku i gradsku logistiku. Tropos ABLE dizajniran je kao električno vozilo u kojem su koordinirane sve komponente: lagani okvir vozila izrađen od specijalnog čelika visoke čvrstoće koje je otporno na koroziju, lako manevriranje zahvaljujući preciznoj stražnjoj osovini te kočnice na sva četiri kotača koje omogućuju vozilu sigurno zaustavljanje – istakao je Bukovac.

Dodaje da zahvaljujući pametnom skladištenju podataka, klijenti jednostavno rade na podacima o planiranju ruta, pregledu i planiranju, upitima o korištenju vozila poput kilometraže, razine i dosega baterije, sljedeća planirana upotreba, oštećenjima koja se online zabilježavaju, stanje popravaka za vozila koja su trenutno na popravku, pregled prijavljenih oštećenja, procjenama i pregledima učinkovitosti troškova. Također, kako kaže, “moguće je prilagoditi vaša Tropos vozila zajedno s vama!”

– Zahvaljujući tihom radu električnog motora od 10 kW, Tropos ABLE radi gotovo bez buke i lokalno bez emisija. Subjekti koji na terenu imaju koristi od Tropos ABLE su: gradovi, zoološki vrtovi, zabavni parkovi, industrijska mjesta, hotelski resorti, parkovi, naselja, poljoprivreda, gradska logistika, poljoprivredne trgovine i mnogi drugi.

Bukovac kaže da partnere koje žele za suradnju su: lokalni partneri na području proizvodnje, servisa i montaže kao i distribucije iz područja specijalne konstrukcije vozila, organizacije za planiranje javnog prometa te upravljanje mobilnošću u gradovima, javna komunalna poduzeća, Smart city inicijatore, te industrijska poduzeća.

Tropos Motors je aktivan na sjeverno američkome tržištu sa sjedištem u Kaliforniji, na europskome tržištu pod vodstvom Mosolf grupacije u Njemačkoj te kao već rečeno na području Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Slovenije, Srbije, Crne Gore, Albanije, Pokrajine Kosova i Sjeverne Makedonije pod vodstvom kompanije iHome.

(Dnevnik.ba)