Tema u fokusu

Panna Cotta – ključ uspješnog poslovanja je timski rad


Cafe, slastičarna i pizzeria Panna Cotta sa radom je počela 2015. godine u Hadžićima, a nakon uspješnog poslovanja odlučili su da otvore ugostiteljski objekat i u sarajevskom naselju Ilidža.

Uradili su to prije punih pet godina, sa željom da Ilidži daju poseban sjaj i ponude nešto posebno i sasvim drugačije. U tome su i uspjeli. Objekat na Ilidži može se pohvaliti ponudom i ambijentom koji parira svjetskim brendovima iz ugostiteljske branše.

Panna Cotta je nastavak porodičnog biznisa koji ima dugu tradiciju. S obzirom na to da je pandemija uticala generalno na ugostiteljstvo, kako u svijetu tako i kod nas, tako smo se i mi suočili sa brojnim problemima. Međutim, smatramo velikim uspjehom činjenicu da smo uspjeli i tokom pandemije zadržati naše stalne radnike“, kazali su nam iz Panna Cotte.

 

Ova firma zapošljava 50 radnika, a imaju i velike planove, tako da ih neće zaustaviti ni poteškoće sa kojima su se do sada suočavali.

„Ova godina je tek počela i veliki izazov je ispred nas. Pandemija je, nažalost, ostavila i materijalne i nematerijalne posljedice na ovu djelatnost. Ono što možemo reći jeste da ćemo nastaviti da radimo kao i do sada. Naši planovi su uvijek veliki, ozbiljni i profesionalni, ali ovo je težak period. Ranije smo započeli širenje ugostiteljskog objekta, tako da se radujemo nastavku radova“, poručili su iz Panna Cotte.

Trenutno nemaju potrebu za povećanjem broja uposlenika, a nadaju se da neće biti potrebe ni da broj od 50 trenutnih smanjuju.

Kada su u pitanju dugoročni planovi, u planu firme je širenje posla i zapošljavanje većeg broja ljudi.

„Zaista moramo da se zahvalimo našim uposlenicima koji su u ovom teškom periodu dali zadnji atom snage za što bolji i uspješniji rad. Ono što se pokazalo kao ključ uspješnog poslovanja je timski rad. Sa ponosom uvijek kažemo Panna Cotta tim“, zaključili su.

Piše: Minela Pamuk