Novosti

Ministry of Programming dijeli profit s uposlenicima


Domaća IT kompanija Ministry of Programming (MOP) odlučila je ove godine uvesti program podjele dijela profita sa usposlenicima.
Stalni uposlenici firme tako će od ove godine, osim redovnih plata, primati i dio dobiti kompanije. Informaciju je objavio Rešad Začina, suosnivač i izvršni direktor kompanije.

– Uspješno završavamo pripreme za isplatu podjele dobiti u martu 2022. koju će dobiti 22 uposlenika (21 inženjer). Ukupan iznos za isplatu u ovoj prvoj verziji programa bit će nekoliko stotina hiljada KM (tačan iznos ćemo objaviti nakon što se urade formalni godišnji obračuni) – objavio je Začina.

Isplata se vrši u martu, nakon zakonskog zaključavanja dobiti koje će biti obavljeno krajem februara. Pravo na podjelu profita imaju svi koji su u kompaniji duže od četiri godine (zaključno sa 31. decembrom 2021.) i nisu prekidali radni staž u MOP-u duže od šest mjeseci. Riječ je o uposlenicima s bilo kojim stalnim angažmanom u MOP-u, uključujući i pripravnički staž.

Postoci se izračunavaju pomoću formule koja uzima u obzir svaku dodatnu godinu provedenu na MOP-u tako da je proces vrlo transparentan.

– Čestitamo kolegama koji su dio naše prve godine dijeljenja dobiti, nastavit ćemo unaprjeđivati naš program vjernosti kako bismo svake godine bili sve bolji – rekao je Začina.