Novosti

“Namještaj i drvo” na najvećem sajmu namještaja u Evropi


Članice Drvnog klastera BiH “Namještaj i drvo” će ove godine učestvovati na najvećem sajmu namještaja u Evropi “Istanbul Furniture Fair – IIFF 2022” koji je jedan od rijetkih koji nije otkazao svoju organizaciju u doba pandemije koronavirusa.

Kako je saopćeno iz Klastera, IIFF 2022 Istanbulski sajam namještaja je najveći sajam u historiji turskih sajmova i trenutno najveći sajam namještaja u Evropi, koji će se istovremeno održavati na sajmu Tüyap i Kongresnom centru i Istanbul Expo Centru između 25. i 30. januara 2022.godine, a okupiti će industriju namještaja po prvi put u dva odvojena izložbena centra u Turskoj.

Kompanije će izlagati u 25 hala, a očekuje se učešće desetina hiljada profesionalaca iz više od 150 zemalja, sa šest kontinenata. Zakazani su i B2B sastanci udruženja Drvnog klastera BiH “Namještaj i drvo”  sa drugim udruženjima i kompanijama.

Delegaciju udruženja će predstavljati renomirane kompanije “TISA Komerc” – Žepče, “Ramex” – Kladanj, “Minalli” – Živinice i “Standard Furniture Factory” Ilijaš – kazao je Dinko Mujkić, predsjednik udruženja Drvni klaster BiH “Namještaj i drvo”.

Sajam će biti organizovan u saradnji sa Tüyap Fairs Exhibitions Org. Inc. i Mos Fairs Inc. i podršku Federacije udruženja namještaja (MOSFED).

IIFF 2022 je najveći skup aktera svjetskog namještaja u sektoru prepunog noviteta, a pokazati će svijetu proizvodnju, kvalitetu i dizajnersku moć turskog i svjetskog namještaja. Na sajmu su provedene istraživačko-razvojne i inovativne aktivnosti sa hiljadama vrsta proizvoda u mnogim kategorijama, od modernog, modularnog luksuznog namještaja do namještaja za bebe, djecu i omladinu, kancelarijskog, školskog, baštenskog nameštaja i repromaterijala u ukupno 25 hala. Bit će izloženi i najnoviji trendovi u akcesoarima i tkaninama nove generacije koje ona usmjerava.