Novosti

Tsubaki-Nakashima TN Bosnia d.o.o. Konjic zapošljavat će više od 300 radnika


Konjic bi trebao postati svjetski centar za proizvodnju konusnih valjaka jer je japanski kapital investirao 50 mil KM u fabriku koja bi trebala zapošljavati više od 300 radnika.

Kompanija Tsubaki-Nakashima TN Bosnia d.o.o. Konjic već je pri kraju realizacije ove investicije, zapravo značajnog unaprijeđenja onog što već imaju u ovom hercegovačkom gradiću.

Japanski investitor na različite načine prisutan je u Konjicu još od 1984. i bavi se proizvodnjom konusnih valjaka, nezaobilaznih komponenti za autoindustriju i željeznice, a od početka 2021. godine radi na otvaranju novih kapaciteta u konjičkoj industrijskoj zoni.

– Ovo je za nas, naše poslovanje i naše japanske vlasnike veliki projekat, jer smo izgradili proizvodnu halu s 10.000 kvadratnih metara, postepeno je popunjavali opremom i zapošljavali nove radnike. Projekat je od velikog značaja za lokalnu zajednicu i mlade ljude koji će dobiti mogućnost da rade za jednu ovakvu kompaniju, koja je 100% izvozno orjentisana i ima tržište na svim kontinentima – kazao je Zlatko Hadžimahović, direktor konjičko-japanske kompanije.

Investitori ističu i kako je investicija realizirana u saradnji s općinskom administracijom i načelnikom Osmanom Ćatićem.