Priče bonitetno pouzdanih

Inving grupacija iz Prijedora značajno doprinosi razvoju privrede u BiH


Inving grupacija iz Prijedora, proizvođač elektro opreme za prenos i distribuciju električne energije, kompanija je koja s godišnjim prihodom od 40 miliona KM značajno doprinosi razvoju privrede Bosne i Hercegovine (BiH).

Grupa, koja ponosno nosi titulu bonitetno pouzdanih, proizvodi opremu svih naponskih nivoa među kojima su izolatori, osigurači, rastavljači, spojna i ovjesna oprema, odvodnici prenapona, projektuje i izvodi radove na složenim energetskim objektima.
Direktor Goran Bojić u razgovoru za ”Poslovne novine” istakao je kako su proizvodi razvijeni i osvojeni u skladu sa važećim međunarodnim standardima.

Grupa, u okviru koje posluju, Inving Invest inžinjering Prijedor d.o.o, BG Energo-Tim Prijedor d.o.o i EKP Elker Ljubija ad, zapošljava oko 80 radnika i godišnji prihod je oko 40 miliona KM.

Njihova ”tajna“ uspjeha je u stalnom ulaganju u znanje, edukaciju kadrova, razvoja proizvoda i u usvajanju savremenih tehnologija, te stalnoj interakciji na tržištu.

”Osvajanje novih proizvoda koji su u skladu sa novim standardima zahtijeva i usvajanje novih tehnologija a to znači i nova znanja zaposlenika. Jedini smo u elektroenergetici u bh. privredi ko ima sopstvene proizvode na visokom naponu, a isti su ispitani sa međunarodnim standardima koji važe u toj oblasti”, kazao je Bojić.

Naveo je i kako teže zamjeni uvoznih proizvoda domaćom proizvodnjom. Grupa ima mnogo planova za budućnost i namjerava razvijati se u skladu s potrebama tržišta.

Piše: A.P.