Priče bonitetno pouzdanih

B2B cocktail event – najbolje je započeti godinu sa upoznavanje novih poslovnih partnera


Dobra i opuštena atmosfera prvog ovogodišnjeg B2B coctail eventa omogućila je brojne nove kontakte koji će izvjesno donijeti i nove poslovne dogovore. U Sky baru hotela Hills u Sarajevu, uz lagane zvuke muzike za koju se pobrinula DJ Kazumi, sinoć su se tražili zajednički interesi i ugovarali neki novi poslovni aranžmani.

Iako ovaj put u drugačijiem ugođaju B2B cocktail event, ponudio je sve ono što godinama organizatori ovih skupova Poslovne novine u suradnji sa bonitetnom agencijom LRC nude, a to je uvezivanje najuspješnijih privrednika, ovaj put direktora i vlasnika bonitetno pouzdanih kompanija.

Svesrdnu podršku dala je i banka partner – Sberbank BH, koja je za učesnike projekta „Pouzdanost 2021“ pripremila posebne ponude.

Tradicionalnu institucionalnu podršku dala je Vanjskotrgovinska komora BiH, Privredna komora FBiH i Privredna komora Republike Srpske, a posebne pogodnosti za učesnike skupa, kao i obično, pripremio je i Specijalni partner Express Courier – UPS.

Za ovaj poslovni događaj tražilo se mjesto više, jer najbolje je započeti poslovnu godinu sa novim poslovnim partnerima, te iskoristiti priliku da se učvrste stari kontakti. I ovaj put tokom predstavljanja prisutni direktori i vlasnici kompanija istakli napore koje su uložili da u proteklim godinama pandemije, ostanu na tržištu, a uz to još i zadrže visoke bonitetne ocjene, šireći proizvodnju i zapošljavajući nove radnike.

Zasigurno je da ovi uspješni privrednici doprinose stvaranju bolje poslovne atmosfere i uvezivanjem grade uspješniju ekonomsku zajednicu. Na prvom ovogodišnjem B2B susretu bili su predstavnici kompanija iz Sarajeva: Artex Nano Design, L&A Group, Trimo agencija za nekretnine, Max Media, Bio Food BH, BSP OIL, Gallery, Orbis Project, Halcom, GBM Group, MilkProcesing, Porsche BH, Kliping BH, RS-Electronic, AB Petrol iz Kaknja, Neimax iz Visokog, Prointer ITSS iz Sarajeva, BG Energo-Tim iz Prijedora, Mefa-Oil iz Kladnja.

Ovo je bila i prilika da uruče Zvijezde i certifikati bonitetne pouzdanosti firmama Saga Energy i RS-Electronic.