Novosti

Petnaesti Sarajevo Wine Fest 10. i 11. februara, u vrhunskim vinima možete uživati uz VPT pravilo


Ljubitelji vina u glavnom gradu BiH odbrojavaju dane do Sarajevo Wine Festa, koji će biti održan u hotelu Holiday 10. i 11. februara.

Već sada organizatori su spremni za petnaesti po redu Međunarodni festival vina i gastronomije u Sarajevu, na kojem će se okupiti i predstaviti renomirane domaće i regionalne vinarije sa područja Slovenije, Hrvatske, Crne Gore i Makedonije.

– Festival je prilika da domaći vinari udruženim snagama, prezentirajući svoje vrhunske proizvode, nastupe na domaćem tržištu, a posjetioci kompariraju domaću i regionalnu ponudu. Uz prezentaciju vina bit će predstavljena i bogata gastro ponuda predstavnika domaćih proizvođača vrhunskih delicija. Na stolovima, pored vina, naći će se čuveni livanjski sir, proizvodi naših maslinara, mesni proizvodi i domaća peciva – kaže organizator festivala Elmir Miro Hadžialić.

Sarajevo Wine Fest redovno posjećuju diplomatski i akademski predstavnici, ali i brojni pjevači, glumci, umjetnici i sportisti kako bi uživali u vrhunskim vinima.

Organizatori ističu da će se strogo pridržavati propisanih mjera kriznog štaba, kao i VPT pravila.

– Uslov za ulazak na  Sarajevo Wine Fest je da pored ulaznice imate negativan antigenski test (ne stariji od 24 sata) ili PCR test (ne stariji od 48 sati), potvrdu o tome da ste prebolovali covid-19 (ne stariju od četiri mjeseca) ili potvrdu o završenom vakcinisanju (ne stariju od šest mjeseci nakon dobijanja druge doze, odnosno devet mjeseci nakon dobijanja treće doze vakcine). Na ulazu priznajemo testove iz svih javnih i privatnih laboratorija, a oni koji nemaju test moći će ga uraditi na ulazu – naglašavaju organizatori.