Novosti

Zuckerberg izgubio skoro 30 milijardi dolara


Prije pada dionica, Zuckerbergovo bogatstvo iznosilo je 114,4 milijarde dolara. Dionice kompanije, koja je nedavno promijenila ime u Meta Platforms, pale su za preko 24 posto.

Neto vrijednost Marka Zuckerberga pala je nakon što su dionice Facebooka pale za preko 20 posto zbog zarade slabije od očekivane te zbog pada broja dnevno aktivnih korisnika, prenosi 24sata.hr.

Preko 29 milijardi dolara skinuto je s Zuckerbergovog bogatstva koje sada prema Forbesu iznosi oko 88 milijardi dolara, što je itekako manje od iznosa od 114,4 milijarde prije pada.

Dionice kompanije koja je nedavno promijenila ime u Meta Platforms, pale su za preko 24 posto i idu u korak s najvećim postotnim padom u svojoj povijesti.

Izbrisano je više od 219 milijardi dolara tržišne vrijednosti, najviše za bilo koju američku kompaniju u jednom danu, prema Dow Jones Market Data Group.

U četvrtom tromjesečju neto prihod pao je na 10,2 milijarde dolara sa 11,2 milijarde u istom razdoblju prije godinu dana, ili 3,67 dolara u odnosu na 3,88 dolara po dionici. Prihod je porastao na 33,6 milijardi dolara s 28 milijardi prije godinu dana.

Zuckerberg je u saopćenju kompanije za četvrto tromjesečje primijetio da su na budžete oglašivača uticali makroekonomski izazovi, uključujući inflaciju i poremećaje u lancu snabdijevanja. Osim toga, očekuje se da će Appleovo ažuriranje iOS-a smanjiti njegov prihod od 10 milijardi dolara za 2022. Meta predviđa prihod u prvom tromjesečju 2022. između 27 i 29 milijardi dolara, ispod 30 milijardi dolara koliko su analitičari očekivali.