Novosti

Granov: Spremni smo da ulaganjima obogatimo turističke sadržaje na Igmanu


Ozbiljni investitori imaju ogromne planove za izgradnju na Igmanu. Osim sadržaja na samoj planini, u planu je i izgradnja žičare kojom bi Sarajlije išle do izletišta.

Naime, prošle sedmice potpisan je ugovor sa investitorima koji su kupili hotel Igman i planiraju da ulože veliki novac u njegovu obnovu.

Isti investitori nedavno su na mjestu bivšeg hotela Feri sagradili moderni hotel Monti koji već privlači goste.

Sada velike planove imaju i sa hotelom Igman. Riječ je o investitorima iz Dubaija u saradnji s domaćim poduzetnikom Emirom Granovom.

– Naše vizije nisu vezane samo za hotel koji smo kupili i koji mislimo obnoviti, nego su daleko veće od onoga na šta nas danas potpisani ugovor obavezuje – istakao je Granov prilikom prošlosedmičnog potpisivanja ugovora.

– Imamo veliku šansu, veliki potencijal i kao grupacija smo spremni da ulaganjima obogatimo turističke sadržaje na ovoj planini jer nije dovoljno obnoviti ovaj objekat, potrebno je imati sadržaje koji će privući klijentelu na Igman – naglasio je.

Otkrio je da je planirana i gradnja žičare.

– Mi smo zainteresirani i za neke druge projekte, nedavno smo imali sastanke s načelnikom Ilidže jer smo zainteresirani za vertikalne transporte, kako bi klijetelu iz Sarajeva izvukli na planine – naveo je Granov.

Kazao je i da je dosta predradnji već završeno, te da paraleno rade na izradi idejnog koncepta budućeg izgleda hotela “Igman”.

Inače, Granov je ranije govorio o planovima ove grupe investora na Igmanu.

– Na Igmanu planiramo i izgradnju sportsko rekreativnog centra koji uključuje fudbalske terene po FIFA i UEFA standardima, teniske terene kao i zatvorenu halu za dvoranske sportove. Naši investitori su vlasnici i uspješno realizovanog projekta Sunnyland na Trebeviću – podsjetio je tada.