Novosti

Osnivač Wizz Aira na Forbesovoj listi 100 najuspješnijih Mađara


Najbrže rastući i najodrživiji avioprevoznik u Evropi* Wizz Air s ponosom je objavio da je magazin Forbes uvrstio njegovog izvršnog direktora Jozsefa Varadija na listu 100 najuspješnijih Mađara koji su svoj uspjeh ostvarili samostalno, zbog čega se pojavio na naslovnici februarskog izdanja magazina.

Od osnivanja Wizz Aira 2004. godine Jozsef Varadi je predvodio aviokompaniju u rastu, učvršćujući poziciju lidera u oblasti niskotarifnih avioprevoznika u Evropi.

Ovo priznanje za jednog od najuspješnijih pojedinaca u Mađarskoj koji su samostalno postigli svoj uspjeh uslijedilo je nakon što je nagrađen u kategoriji “Low-Cost Leadership” na dodjeli nagrada Airline Strategy Awards 2021. godine.

Nagradom je odato priznanje za Jozsefovo visokokvalitetno vodstvo, s posebnim naglaskom na izvanredne performanse tokom pandemije Covid-19 te Wizz Airovo ulaganje u flotu, ljude i mrežu, zadržavajući snažnu poziciju likvidnosti i bilancu investicijskog ranga.

Forbes je odao počast Varadijevoj iznimnoj karijeri, od desetogodišnjeg rada u kompaniji Procter & Gamble i njegovoj konceptualizaciji i usvajanju modela ultra niskih troškova, pa sve do neumoljive težnje da pozicionira Wizz Air kao strukturnog pobjednika nakon pandemije.