Novosti

Nova Nordic Mood kolekcija u JYSKu: Inspirisana ženstvenim detaljima


Kolekcija koja donosi nove boje i nadu u budućnost.

Zabava je u ženstvenim bojama i ona je prisutna kroz nekoliko elemenata ove kolekcije, poput vaze od ručno puhanog stakla čije se pastelne boje međusobno isprepliću što svaki primjerak čini jedinstvenim. Buketu šarenog umjetnog cvijeća, komodi zanimljivog i pomalo retro dizajna, keramičkom svijećnjaku.

“U ovoj Nordic Mood kolekciji naglasili smo boje, a posebno pastelne i crvene nijanse, koje daju kolekciji ženstveni izraz. Boje unose radost u naš dom, što je potrebno nakon dugog i mračnog zimskog perioda, u kojem je neizvjesnost obilježila živote mnogih ljudi”, kaže Tina Nymann, Rukovoditeljica kategorije Kućanstva u JYSKu.

Ženstveni dodir također je vidljiv i u mekanim tekstilima. Jastuci podsjećaju na šareno proljeće uz zanimljivu teksturu sa resama, a izraz poziva da eksperimentišete sa bojama.

Iako kolekciju karakterišu jake boje, fokus je i dalje na klasičnom skandinavskom izrazu koji je postignut minimalističkim izrazom.

“Kolekciju karakterizuje šaren, ali istovremeno jednostavan izraz. Na primjer, naša orhideja je inspirisana jakim bojama i spokojem japanske bašte. Cvijet je najljepši kada stoji sam sa svojom jednostavnošću”, kaže Tina Nymann.

Nova kolekcija Nordic Mood u prodaji je u svim JYSK prodavnicama i na JYSK.ba.