Novosti

Preduzetnik iz Živinica kupio Napco beds


Kompanija Kavgiko iz Živinica kupila je u Petrovu nekadašnju fabriku za proizvodnju kreveta Napco beds i počela je prijem prijava za zapošljavanje, rečeno je Srni u Opštinskoj upravi Petrovo.

Početak proizvodnje planiran je najkasnije za početak maja.

Novo preduzeće registrovano je pod imenom Models, a u krugu fabrike otvorilo je kancelariju za prijem prijava za zapošljavanje.

Iz Opštinske uprave su istakli značaj ponovnog pokretanja proizvodnje za ovu lokalnu zajednicu budući da će oko 200 sugrađana dobiti posao, budžet nove prihode, a uslužne djelatnosti više klijenata.

Fabrika Napco beds prestala je sa radom 2018. godine, nakon što je vlasnik iz Holandije proglasio stečaj matičnog preduzeća, te je 400 radnika iz ove opštine ostalo bez posla.

Podjećamo da je vlasnik firme Kavgiko Arslan Kvrgić ranije izjavio da je planirano prema ugovoru sa partnerima iz Njemačke da u ovoj godini počnu proizvodnju boxspring kreveta.

– Mi ćemo otvoriti potpuno novu fabriku a namjera nam je da ona bude upravo u opštini Petrovo, u objektu bivše fabrike Napco beds iz više razloga. Prije svega objekat zadovoljava sve potrebe za otvaranje pogona, velika je prednost blizina Živinicama, a posebno je važna činjenica da na ovom prostoru imamo ljude sa višegodišnjim iskustvom – rekao je ranije Kavgić.