Novosti

Privredna komora RS: Privrednici da dostave probleme u vezi sa naplatom potraživanja u Ukrajini i Rusiji


Privredna komora Republike Srpske poziva privredna društva iz Republike Srpske koja imaju problem u naplati potraživanja od poslovnih partnera iz Ukrajine i/ili Rusije, da dostave Komori detaljno opisane probleme, uz jasne dokaze, kako bismo ih proslijedili Vladi Republike Srpske u cilju traženja zajedničkih rješenja.

Ovo je jedan od rezultata sastanka privrednika sa predsjednikom Vlade Republike Srpske, Radovanom Viškovićem i resornim ministrima, koji je Privredna komora RS organizovala u petak, 4. marta, u Banjoj Luci.

Povod za organizaciju sastanka bila je sveprisutna globalna inflacija, konstantno povećanja cijena energenata i repromaterijala, nedostatak sirovina, ali i dodatno usložnjavanje kompletne situacije, prouzrokovane sukobom u Ukrajini. Sastanak je imao za cilj sagledavanje cjelokupne situacije, analizu problema, definisanje konkretnih mjera podrške domaćim privrednim društvima i upoznavanje javnosti sa realnim stanjem na tržištu.

Privredna komora Republike Srpske nastaviće pratiti sva dešavanja koja utiču na poslovanje privrede i Vladi Srpske redovno dostavljati informacije o problemima sa kojima su privrednici suočavaju, u cilju pronalaženja najboljih mogućih rješenja.