Tema u fokusu

Desk Inžinjering će još intenzivnije širiti poslovanje na tržište Njemačke


Projektovanje i izvođenje radova u oblasti elektroinstalacija, telekomunikacija, sistema tehničke zaštite, kao i izrada kompletnih rješenja u oblasti informacionih tehnologija, poslovi su koje firma Desk Inžinjering, sa sjedištem u Banjoj Luci, obavlja od 2015. godine.

Kako su za Poslovne novine kazali iz ove firme, od samog osnivanja trude se da uspješno rade što im i polazi za rukom, ali ističu i kako se u svom poslovanju suočavaju i sa velikim poteškoćama kao što su nelojalna konkurencija, nelikvidnost tržišta, veliki nedostatak radne snage. Međutim uprkos svemu tome uspijevaju se izboriti i ostati u samom vrhu u djelatnosti.

Svih ovih godina, od osnivanja 2015. godine pa do danas, mi rastemo i razvijamo se u granicama naše zemlje, a od prošle godine, naše poslovanje smo proširili van tih granica. Usmjerili smo se i na zapadno tržište, Saveznu Republiku Njemačku, te sada se trudimo da istom dinamikom razvijamo naše poslovanje na oba tržišta”, kažu iz Desk Inžinjeringa.

Posljedice pandemije osjetili su i oni u svom poslovanju, od odsustva radnika, problema u postizanju zadatih rokova zbog nepredviđenog manjka radne snage, nemogućnost naplate potraživanja, teškoća u pronalaženju i nabavci potrebnog materijala, do velikog gubitka vremena u čekanju dostave materijala. Međutim, svim izazvoima odgovorili su hrabro i uspjeli su prebroditi taj teški period.

Prethodna godina za nas je bila veliki izazov. Imali smo dosta novih projekata, novih poslova, uspona, ali i padova, suočavanja sa nepredviđenim okolnostima, velikih ulaganja, ali sada, kad smo završili poslovnu 2021. godinu, možemo reći da smo poslovali vrlo uspješno i da smo postigli sve naše zadate ciljeve. Uprkos covid-19, otvaranju novih tržista, problema sa radnom snagom, uspjeli smo završiti 2021. godinu sa najvećim rastom u odnosu na sve prethodne godine”, kažu iz ove banjalučke firme.

Svim poslovima, kažu, pristupaju sa istom ozbiljnošću i predanošću, a vode se idejom da svoje projekte dijele u dvije grupe. Sa jedne strane, teže da zadovolje tržište i klijente u smislu kvaliteta i nastavka saradnje sa klijentima, a sa druge strane, uporedo ulažu i u ljudkse resurse, njihovu obuku i razvoj, te samim tim i u stimulacije radnika.

Kao ozbiljna firma, visokokotirana u svojoj djelatnosti, imamo velike planove za ovu godinu, koje smo polako, ali sigurno počeli ispunjavati. Imamo plan za još ozbiljnije i intenzivnije širenje poslovanja na tržište Njemačke, te jačanje kvalifikovane radne snage. Naš cilj je da se firma u BiH razvija i širi nevezano za naše poslovanje na teritoriji Njemačke, a isto tako da jačamo i širimo poslovanje u Njeačkoja ne osvrćući se na naše djelovanje na domaćem tržištu. Postavljamo ispred sebe velike ciljeve, koje ćemo se truditi, da uz sve naše resurse, ostvarimo u planiranom roku”, kažu iz Desk Inžinjeringa.

Kao što teže da klijenti budu maksimalno zadovoljni njihovim uslugama, tako teže i zapošljavanju najkvalitetnije radne snage, a nudeći im dobre uslove rada, trude se da ih zadrže i odupru se konkurenciji.

Naša firma zapošljava trenutno oko 50 radnika, od kojih dio radi u Banjoj Luci, a drugi dio je u Njemačkoj. Pošto se naša firma konstantno razvija i širi, imamo neiscrpne potrebe za novom kvalitetnom radnom snagom, a tome svjedoče i naši vrlo česti oglasi za posao. Vrlo smo prisutni i rado se odazivamo školskim programima prakse, pomoću kojih primamo đake naših srednjih škola na obavljanje sktručne prakse u našoj firmi, te i ovaj način uzimamo u obzir prilikom pronalaska kvalitetne radne snage”, kažu iz ove firme.

Desk Inžinjering jedna je od brzorastućih kompanija u 2021. godini, a sve to, kažu, zahvaljujući dugotrajnom i predanom radu i poslu.

Posvećeni smo poslu i usresređeni ostvarivanju naših ciljeva. Zahvaljujući vrlo kvalitetnom kadru, uspijevamo da u zadanim rokovima, uz vrhunski kvalitet, ispunimo sve naše zadatke te odgovorimo na vrlo visoke zahtjeve klijenata. Vrlo smo ponosni kada naši klijenti izraze zadovoljstvo našim radom te nas uvijek angažuju na novim projektima, odnosno, kada nastavljamo saradnju sa klijentima. Uz sve ovo, novo tržište nam je unijelo svježinu i dodatnu motivaciju da se još više trudimo i napredujemo”, istakli su iz Desk Inžinjeringa.

Ova banjalučka kompanija planira da se širi i raste i na tržištu BiH, ali i na tržištu zemalja regiona i Njemačke.

Težimo novim velikim projektima u kojima ćemo pokazati našu sposobnost i dokazati da pružamo najkvalitetnije usluge u najšoj oblasti djelovanja. Naša vizija je da u narednom periodu, postanemo vodeća firma u BiH koja se bavi projektovanjem i izvođenjem radova u oblasti elektroinstalacija, telekomunikacija, sistema tehničke zaštite, kao i izrada komletnih rješenja u oblasti informacionih tehnologija”, poručili su.

Piše: Minela Pamuk