Novosti

Wizz Air ponovo pokreće letove iz BiH ka 15 destinacija


Kompanija Wizz Air najavila je ponovno pokretanje ukupno 15 linija iz tri grada u Bosni i Hercegovini ovog proljeća.

Krajem marta i početkom aprila postojećim linijama iz Wizz Air-ovih baza Tuzla i Sarajevo, kao i sa aerodroma u Banjaluci, biće dodane nove rute prema evropskim destinacijama.

Tako će ova kompanija Banjaluku ponovo povezati sa Francuskom letom do aerodroma Basel-Mulhouse-Freiburg. Novi letovi najavljeni su iz Tuzle za Billund, Friedrichshafen, Karlsruhe/Baden-Baden, Gothenburg Landvetter, Nuremberg i Stockholm Skavsta. Sarajevo će ponovo biti povezano sa destinacijama: Billund, Paris Beauvais, Cologne, Brussels Charleroi, Frankfurt Hahn, Malmo, Goethenburg Landvetter i Oslo Sandefjord Torp, istaknuto je u saopštenju.

Navodi se da su karte za ove letove dostupne na wizzair.com i putem WIZZ mobilne aplikacije, sa cijenama već od 14,99 EUR.

Zsuzsa Trubek, menadžerica korporativnih komunikacija Wizz Aira, rekla je da im je zadovoljstvo što ovog proljeća ponovo pokreću letove ka mnogim tržištima, nudeći mogućnosti pristupačnijih i sigurnijih putovanja.

– Wizz Air ostaje predan pružanju najboljih uslova za putnike i stimulisanju turizma i ekonomije Bosne i Hercegovine. Naši mladi, efikasni i zeleni avioni i posada će biti sretni da vam požele dobrodošlicu na letovima, bilo da posjećujete svoje prijatelje i rodbinu u gradovima Evrope, idete na dugo očekivani odmor ili putujete poslovno – navela je Trubek.