Tema u fokusu

B2B susret u Tuzli: Izazovi na tržištu traže čvršće povezivanje privrednika


Nastavljajući praksu „dobrih starih“ B2B susreta Poslovne novine i LRC, članice LRC Grupacije, okupile su 29 kompanija iz različitih industrija na još jednom susretu pouzdanih partnera. Menadžeri kompanija imali su priliku da predstave svoje biznise i stvore važnu mrežu kontakata, ovaj put u Tuzli važnom industrijskom centru. Da tržište rada svakodnevno postaje sve izazovnije, složili su se učesnici ovog skupa i kazali da ne mogu opstati sami i zato im je važno umrežavanje, koje im olakšavaju upravo ovakvi događaji.

Najveća domaća banka – ASA Banka pokrovitelj je projekta „Pouzdanost“ pod čijim okriljem se i održavaju B2B susreti, na kojim se razmjenjuju ideje i iskustva. Kao partner kompanija Porsche BH/Volkswagen izložila je električno vozilo, a prisutni su mogli čuti detaljnije o sve popularnijoj e-mobilnosti.

Privrednici su tokom izlaganja naglasili i važnosti solventnog poslovanja te pomenuli kako je važno poboljšavati tehnike prodaje jer kako kažu „samo zadovoljan kupac je stalni kupac”.

Tokom nešto više od sat vremena priliku su iskoristili da se predstave jedni drugima i predstavnici: Kantonalne privredne komore Tuzla; LRC Inkassa, Triglav osiguranja; Elektrocentra Petek, Agrolife i Zininvesta. Napomenuli su kako je preporuka najbolja reklama i da kontinuirano stvaranje novih kontakata širi mrežu poznanstva i dobija na važnosti.

Osim predstavljanja postignuća istakli su i svoje različitosti i nove proizvode po kojima su posebni i predstavnici kompanija: Oracle, Medipol, DIT, Schenker, Alpha Smart Energy, Systemtechik, Skytec, Forspace, X Express, SP Motor remont i Gebrüder Weis.

Također, Golden Tours, Knjigovodstveni biro Nina&Moamer, Posavka, Creative Gigantic, Smart Logistic, Financial Team i 2M Group osim o svojim postignućima govorili su i o očekivanjima od tekuće godine.

Ovom prilikom kompaniji BH ES Elektrosistemi uručen je certifikat bonitetne pouzdanosti.

Spoj različitih privrednih industrija i pozitivnog poslovanja potvrdio je i ovaj B2B susret odličnom platformom za upoznavanje i spajanje potencijalnih partnera.

Pisala: Nermana Suša